El barceloní Roger Ibàñez troba la glòria a Lió

0
Festival del Còmic a Lyón | PLANETE NEXTGEN (TWITTER)
Festival del Còmic a Lyón | PLANETE NEXTGEN (TWITTER)

L’escriptor, i la resta de catalans convidats al festival, aconsegueixen un gran reconeixement

Aquest cap de setmana s’ha donat el premi del ‘Festival del Còmic a Lió. Durant la 11a edició d’aquest esdeveniment, tot han estat 2 dies de converses, d’humor i de discussions. S’ha efectuat un resum d’un gran panorama que promet, al món de les lletres, una infinitat de varietats: còmics clàssics, manga, còmics alternatius, històrics i novel·les gràfiques.

“Aixecar ponts culturals amb Catalunya i el seu còmic, és una de les premisses”, va dir Mathieu Deu, el director del Festival Lió a la presentació de l’acte i, sembla que, s’ha fet realitat, perquè molts dels reconeixements se’ls han emportat catalans i catalanes.

D’una banda, destacar al barceloní Roger Ibàñez que ha recollit el ‘Gran Premi del saló lionésper la sèrie negra, ambientada en el Raval, ‘Jazz Maynard‘, amb guió de Raule. D’altra, la gran acumulació de firmes que han aconseguit els convidats de Catalunya, com Rubén Pellejero, el dibuixant del ressuscitat Curt Maltès a ‘Sota el sol de mitjanit’, o l’historicista lleidatà, Miguel Gallardo, amb ‘María y yo, Josep Homs, ‘Millennium‘, Jordi Lafèbre, ‘Los buenos veranos‘, i Ricard Efa amb ‘El soldado‘.

Presència i destacat impacte d’autors catalans en un certamen que, amb permís de la indiscutible meca d’Angulema i del de SaintDolent, s’ha consolidat entre les grans cites de la ‘bande dessinée‘ a França.