Barons del PSOE rebutgen la relació amb Catalunya que proposa Sánchez

1
Pedro Sanchez PSOE
Pedro Sánchez presentant les propostes del PSOE pel 26J | Foto: Europa Press

Els líders socialistes accepten la reforma federal i reconèixer la “singularitat” de Catalunya però rebutgen la relació de bilateralitat proposada per Sánchez

Aquest dilluns el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, presentava el document amb les propostes del PSOE per a les eleccions d’aquest 26 de juny. Entre les iniciatives, Sánchez destacava la necessitat d’un “pacte polític” amb Catalunya, que inclou reconèixer la “singularitat” catalana, una reforma federal de la Constitució i també una relació bilateral que comporti “millorar l’autogovern” de Catalunya.

A les poques hores de presentar aquest document, Sánchez ha tornat a topar amb els ‘barons’ del seu partit, amb els que manté una tensa relació des de que va ser escollit secretari general dels socialistes. Apunta aquest dimecres el diari El País que bona part dels dirigents territorials accepten les propostes de reformar la Constitució en clau federal i, fins i tot, la proposta de reconèixer la singularitat de Catalunya. Alguns d’aquests dirigents, però, no veuen amb bons ulls el “tractat bilateral” amb Catalunya que proposa Sánchez.

Malgrat molts dels dirigents socialistes no volen comentar en públic res degut a la proximitat de les eleccions, El País destaca com la majoria comenta fora de micròfon que la crispació la genera l’ús de la paraula “bilateral” per referir-se la relació entre Espanya i Catalunya. Fins i tot Mario Jiménez, número dos de Susana Díaz, presidenta d’Andalusia i màxima rival interna de Pedro Sánchez, ha advertit que es podria posar en perill la igualtat de tots els espanyols. “Sí a la singularitat, no a la bilateralitat”, reclama el president de Castella-Lleó, Emiliano García-Paje.

Pedro Sánchez, malgrat comptar amb el recolzament del propi Paje així com d’altres barons com la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, torna a xocar amb l’oposició interna que l’impedeix actuar amb major llibertat, també en el cas de les propostes dels socialistes per Catalunya.

 

Compartir
Article anteriorPuigdemont rep els catalans classificats per a Río 2016
Article següentMarilyn Monroe i Rocío Jurado, a Barcelona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]