La instal·lació va ser creada per l’estudi Tarruella Trench

Fa un any que la història de la bacallaneria anomenada ‘Perelló 1898’ va fer un gir de 360 graus. I és que, aquesta empresa, va decidir, l’any 2015, fer l’apertura de la primera barra de degustació, en una bacallaneria, del món.

Arrencava, d’aquesta manera, la novíssima parada ‘Perelló 1898’, dissenyada per l’estudi de Tarruella Trench i ubicada en el renovat Mercat del Ninot. Amb ella s’obria, mirant al futur, una experiència nova per a aquesta família de bacallaners.

Tapa de bunyols de bacallà dels Perelló 1898/MERCAT NINOT | Diari Català
Foto: Tapa de bunyols de bacallà dels Perelló 1898/MERCAT NINOT

Ara, observant el present, aquesta parada gastronòmica ja és tot un referent a Barcelona. El balanç és més que positiu ja que, la barra de ‘Perelló 1898’, s’ha erigit com un dels punts imprescindibles per a tot bon gurmet. De la mà de la xef Guada Reig pots veure “una cuina bacallanera variada i exquisida, tapes i platets amb productes de temporada i sempre amb ingredients d’altíssima qualitat”, diuen els responsables de ‘Perelló 1898’.

Què han fet per celebrar aquest aniversari? Doncs innovar com només ells saben fer: han posat en marxa els ‘Esmorzars de forquilla’, que es fan de dilluns a dissabte de 8 a 12 hores, amb plats i combinacions suculentes. També, de dimarts a divendres, de 17 a 20.30 hores, s’ha creat ‘l’After Work Perelló’ que permet prendre 2 tapes i dues canyes de cervesa per 5,50 € i, per últim, continua funcionant ‘L’hora del vermut’ de divendres a dissabtes de 12 a 18 hores. Però, si la gent s’ho vol menjar a casa, tenen l’opció del servei Take away amb un 15% de descompte.