Toby Price guanya la sisena etapa en el pitjor dia de Joan Barreda

El pilot australià Toby Price (KTM) ha tornat a guanyar en la sisena etapa del Ral·li Dakar 2016, amb sortida i final a Uyuni, i segueix retallant diferències amb el seu tercer triomf parcial respecte el líder de la general, el portuguès Paulo Gonçalves (Honda), que ha estat tercer en l’etapa per darrere de Matthias Walkner (KTM), mentre que Joan Barreda ha dit adéu a quasi tota opció de lluitar per la victòria final en el seu ‘infern’ particular de Uyuni.

Sens dubte, la notícia del dia de l’etapa de motos ha estat el problema que ha sofert Joan Barreda. El de Torreblanca, als seus 32 anys i en el seu sisè Dakar, ha perdut un altre cop tota opció de guanyar el seu primer Dakar. La història es repeteix i, com l’any passat, el seu botxí ha estat el terreny sinuós de Uyuni, que ha acabat aquest cop amb la vida del seu motor i l’ha obligat a demanar ajudar i ser remolcat pel seu company Paolo Ceci, exactament la mateixa situació que fa un any. Amb tot això, Barreda perd quasi una hora, un temps massa gran per recuperar.

Tot i les sancions dels últims dies, el de Torreblanca estava a prop del líder de la classificació general i tenia ritme suficient per arribar-hi, però sembla que la sort no l’acompanya en aquestes últimes dues edicions del Dakar. No obstant, Barreda i l’equip han de reparar la moto i seguir endavant per si es produís un miracle.

Tornant a l’etapa, Price ha sumat una altra victòria en una especial i ja van tres, confirmant les seves opcions al triomf final i arraconant a un Gonçalves que encara és líder a la general però únicament amb 35 segons d’avantatge sobre l’australià i 2:50 sobre Walkner.

Bona actuació avui dels catalans amb la desena posició d’etapa de Jordi Viladoms (KTM) que comença a treure el nas, Joan Pedrero (Sherco) entrant a meta darrere de Viladoms i la quinzena posició de la Laia Sanz (KTM). Pedrero es col·loca desè a la general, mentre que Laia Sanz ho fa a la setzena posició, situada entre Gerard Farrés i Viladoms.