Barrena (Sortu): “Seria molt important que Urkullu fos com Mas”

0
Pernando Barrera, portaveu de Sortu | Foto: Europa Press
Pernando Barrera, portaveu de Sortu | Foto: Europa Press
Pernando Barrera, portaveu de Sortu | Foto: Europa Press

El portaveu de Sortu creu que el PNB pensa com la CDC quan hauria de fer-ho com Junts x Sí

El portaveu de Sortu, Pernando Barrena, ha considerat que “seria molt important” que el lehendakari Iñigo Urkullu fos com el president català en funcions, Artur Mas, i ha celebrada que CDC hagi donat per superat l’estat de les autonomies, mentre el [PNB] encara confia en ell.

“El PNB desgraciadament encara continua pensant com la CDC de fa 10 o 15 anys. Un partit que encara espera les eleccions estatals per prendre una posició o una altra”, ha lamentat aquest dimecres en una entrevista a ‘El Món’ recollida per Europa Press.

Barrena ha reconegut que País Basc encara no té una majoria independentista “política ni operativa”, i ha subratllat que una de les lliçons que ha aportat Catalunya és el paper de l’ANC i Òmnium Cultural com organitzacions civils que han liderat el procés.

 

Junts x Sí i CUP

El portaveu de Sortu s’ha mostrat confiat que “la decisió final de la CUP servirà per impulsar el procés independentista i la justícia social”, i ha afegit que Junts pel sí és conscient de la importància del moment i que ha d’estar a l’altura de les circumstàncies.

Ha manifestat que a Sortu li interessa que Catalunya pugui avançar cap a la independència “a la major velocitat possible”, i ha desacreditat l’actitud del Govern i el que considera amenaces per infondre por dels catalans.

“Si es desactiva aquesta estratègia de l’Estat espanyol a nosaltres ens pot servir per després. I és una gran avantatge”, ha afegit.