Bartomeu i Rosell queden exonerats del cas Neymar

0

El president del FC Barcelona anuncia el pacte entre el club i la Fiscalia i l’entitat abonarà 5’5 milions d’euros per “error de planificació fiscal”

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, anuncia en roda de premsa que la Junta Directiva del club acorda, en una sessió extraordinària, arribar a un acord amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat pel ‘cas Neymar’, amb el qual tant Bartomeu com l’expresident Sandro Rosell queden exonerats: “La millor opció de totes era acceptar, sempre pensant el millor per al club. La imatge nostra és espectacular. En cap cas, aquest pacte perjudicarà la imatge del Barça internacionalment”.

Amb aquesta decisió, la directiva blaugrana presidida per Bartomeu accepta el pacte assolit pels serveis jurídics del club amb la Fiscalia i Advocacia de l’Estat, amb 14 vots a favor, dos en contra i dues abstencions en la sessió extraordinària de la Junta Directiva blaugrana. Una votació, en la qual el president assegura que “no he estat present a la sala, i han faltat dos directius”.

Amb el pacte, Bartomeu i Rosell queden exonerats; ara bé, l’entitat haurà de pagar 5’5 milions d’euros de sanció per “un error de planificació fiscal en el fitxatge de Neymar en els exercicis del 2012 i del 2013”. Així, el FC Barcelona accepta no haver retingut a Hisenda la quantitat corresponent al fitxatge de Neymar, valorat –segons la Fiscalia– en 94’8 milions d’euros. Tot i això, la pena queda reduïda a una multa de 5’5 milions d’euros, molt lluny dels 63 milions sol·licitats en un principi entre quantitats defraudades i multes.

“La sentència podria haver estat de 22 milions d’euros si el Barça fos considerat culpable, o de 0 milions d’euros si no fos culpable. Hem acceptat pagar aquests 5’5 milions d’euros ara, on queda establert que el pacte correspon a un salari. Era millor acceptar aquest pacte ara que limita la multa, que no seguir endavant on la multa podria ser superior, o no”, assegurava Bartomeu.

“Aquesta proposta fixa que el club queda exonerat de qualsevol delicte de l’any 2014, que Sandro Rosell queda sobresegut i exonerat de qualsevol acte en els exercicis del 2011 i del 2013, i jo mateix quedo sobresegut i exonerat de l’exercici del 2014”, reconeixia Bartomeu.

En el mes de març del 2015, el fiscal de l’Audiència Nacional José Perals sol·licitava dos anys i tres mesos de presó, i 3’83 milions d’euros de multa, per a l’actual president blaugrana; i set anys i sis mesos de presó, i 25’15 milions de sanció, per a Sandro Rosell. Amb el pacte, aquestes peticions queden anul·lades.

Els socis jutjaran en la pròxima Assemblea de socis compromissaris la gestió del club en el cas Neymar.