Els socis jutjaran en la pròxima Assemblea de socis compromissaris la gestió del club en el cas Neymar

“Si els socis consideren que la gestió del cas Neymar no ha estat ben feta, marxarem. Si els socis, que són els propietaris del club, diuen que no ho has fet bé, el que has de fer és marxar”. Amb contundència, Josep Maria Bartomeu anunciava que la Junta Directiva blaugrana decidia que, en la propera Assemblea de socis compromissaris del cub, sigui ordinària o extraordinària i sense caràcter d’urgència, sotmetran la gestió del cas Neymar al vot dels compromissaris: “Demanarem que els socis validin la gestió de la Junta”.

D’aquesta manera, malgrat que el pacte ja estarà acceptat, si els compromissaris consideren que la Junta Directiva presidida per Josep Maria Bartomeu no ha pres la decisió correcta en aquest assumpte, en la qual el club queda com l’únic responsable d’aquests “errors de planificació fiscal”, podrien abandonar els seus càrrecs.

“La Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat han vist que no hi ha responsabilitats ni de Sandro Rosell ni meves, i el Barça sí ha de pagar una multa de 5’5 milions d’euros per una mala planificació fiscal. En aquestes decisions intervenen moltes persones, no vull assenyalar a ningú. Però cap dels dos presidents va participar en la planificació fiscal”, insistia el president.

En aquest sentit, va voler recordar que el pacte va ser una proposta i decisió que pren la Fiscalia i Advocacia. “Rosell i jo intentem portar un jugador al Barça. Ara, la Fiscalia i l’Advocacia ens exoneren perquè no tenim responsabilitat. El club sí la té, no podem assenyalar una persona o assessor. Moltes persones vàrem treballar en el seu fitxatge. Hem d’acceptar aquesta multa per detenir el procés, que hagués estat perjudicial”.

Tot i les conseqüències, Josep Maria Bartomeu assegurava que tornaria a fitxar a Neymar, i “de la mateixa manera”; encara que potser “canviaria algun assessor”. Per la seva banda, Joan Laporta anunciava a través de les xarxes socials que emprendrà accions legals.