Les bases de Barcelona en Comú avalen el pacte amb el PSC

0
Ada Colau Jaume Collboni
Ada Colau i Jaume Collboni, socis de govern a l'Ajuntament | Foto: Europa Press

La ratificació del pacte de Barcelona en Comú s’ha produït amb un 62,5% dels vots a favor i un 32,8% en contra

Després de dos dies de votacions entre les bases de Barcelona en Comú (BComú), s’ha decidit finalment donar validesa al pacte entre la formació d’Ada Colau i el PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Els resultats no provoquen gaire sorpresa, ja que tot i que hi havia veus crítiques se sabia que estaven en minoria. Tot i així, la diferència ajustada entre les dues opcions s’esperava menor.

De les persones que van votar entre dimarts i dijous, un 62,5% (1.625 vots) han aprovat el pacte amb el PSC i un 32,8% (853 vots) han dit que no a l’entrada dels socialistes al govern local. Encara que la majoria de suports és àmplia, cal tenir en compte que la participació ha estat baixa: només un 27,6% del total de persones inscrites amb dret a vot ha donat la seva opinió sobre el pacte. És a dir, han votat 2.599 persones de les 9.422 totals.

En el comunicat emès després de saber-se els resultats, BComú ha valorat de manera molt positiva els resultats i creu que demostren “l’interès de la ciutadania inscrita en el registre de Barcelona en Comú per la política de pactes de l’organtizació”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afegir a una entrevista a 8TV que això demostra la maduresa de les bases de la formació.

Pel que fa a les bases del PSC, van aprovar el passat dimarts aquest pacte amb un 89% de vots a favor i una participació d’un 38% de la militància. Així, es posarà en marxa la nova organització del govern de l’Ajuntament de Barcelona, on es passarà d’11 regidories a 15 i on el socialista Jaume Collboni passarà a ser segon tinent d’alcalde.

Així, el PSC només s’ha passat cinc anys en l’oposició. Després d’aquest pacte, però, hauran de gestionar les veus crítiques de BComú – cal recordar que Collboni està imputat per tràfic d’influències – i la duresa amb què ERC i CUP afrontaran aquest pacte.

Totes dues formacions van intentar incloure a republicans i anticapitalistes al govern però sense èxit, ja que no estaven d’acord en governar amb el PSC. Ara, tot i que han guanyat quatre regidors més, segueixen en minoria dins l’ajuntament i les posicions més crítiques d’ERC i CUP poden dificultar-los l’aprovació de diverses mesures.