Podemos sotmetrà a les bases un possible acord amb IU

0
Alberto Garzon Pablo Iglesias
Alberto Garzón i Pablo Iglesias | Foto: Europa Press

Pablo Iglesias ha anunciat que, de tancar-se un acord electoral amb IU, seran les bases les que hauran de refrendar-ho

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha confirmat aquest dijous que, en el cas que la seva formació tanqui un acord amb Izquierda Unida (IU) per concórrer junts a les eleccions generals de juny, la decisió se sotmetrà a consulta de les bases del partit morat.

“Si hi ha acord, per descomptat que es consultarà, però quan es tanqui”, ha assegurat el líder de Podem en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés, després de finalitzar l’últim ple de la legislatura.

En aquest sentit, Iglesias ha explicat que aquesta consulta es produirà quan s’hagi tancat el possible acord; un acord que, tal com ha reconegut, ell desitja i per al qual ja treballa Podem, en concret, el seu secretari d’Organització, Pablo Echenique. “Ja s’està conversant”, ha confirmat.

Des de fa setmanes s’especula amb aquest acord, que podria suposar fins i tot que aquesta coalició pasés a ser segona força a les eleccions del proper 26 de juny, ajudada en bona part per la llei electoral, que històricament ha castigat Izquierda Unida i que va deixar a Podemos sense representació a diverses províncies per pocs vots.