BatBand, uns auriculars que no necessitaràs tenir orelles

  0
  BatBand, uns auriculars que no necessitaràs tenir orelles

  BatBand, uns auriculars que no necessitaràs tenir orelles

  Es tracta d’un parell de transductors que emeten ones sonores, a una freqüència d’entre 300 i 19000 Hz.

  Aquest projecte busca treure al mercat uns auriculars que usen els ossos del teu crani, deixant les teves orelles lliures per escoltar música (o parlar pel mòbil) alhora que t’assabentes del que passa al teu al voltant

  Quan et parlem d’uns auriculars en què penses?

  Segons de la generació que siguis en dos tipus de dispositius. Als més madurs –ejem– els vindran al capdavant aquests auriculars petitons que es ficaven en les nostres orelles. Els adolescents, no obstant això, van pel carrer amb auriculars de la grandària ‘vaig per la retroexcavadora que se m’ha oblidat fer el túnel per a la propera línia del metro de la meva ciutat’. Sí, aquests que ocupen tota l’orella, voltants i part del crani. Més que auriculars semblen cascos integrals de moto.

  Però hi ha més alternatives. Una d’elles són els auriculars BatBand, un invent de l’estudio Banana Things. Amb ells no necessitaràs tenir orelles per escoltar música, encara que sí tenir cap. Els BatBand és una espècie de banda feta d’aliatge d’acer i interior d’escuma que es col·loca per la part posterior i superior del crani, a l’estil corona de llorer dels déus de l’Olimp. I amb això prou.

  Els BatBand (és inevitable pensar en Batman) es col·loca just per sobre de les orelles pel que el so es transmet a través dels nostres ossos cranials directament cap a la nostra oïda interna, de manera que les nostres orelles i oïda externs queden lliures per a qualsevol altre menester. Es tracta d’un parell de transductors que emeten ones sonores, a una freqüència d’entre 300 i 19000 Hz. Això, per exemple, és útil per anar pel carrer i evitar perills a l’hora de creuar carrers.

  Però, vaig a anar com aquesta gent que es posa la música del mòbil a tota castanya pel carrer i s’assabenta fins en la Xina Popular dels meus gustos per Pete ‘l’Anguilla’? No, no et preocupis. Els BatBand porten tres sensors a cada costat i en la part posterior del cap, amb el que l’experiència d’àudio serà completament personal, privada i inaudible per a les persones que t’envolten (afortunadament).

  Evidentment no solament podràs escoltar música amb els BatBand -en ple segle XXI, quin atuell fa solament una cosa si no ve del segle passat? Els BatBand tenen un panell capacitiu amb el qual, a més de controlar la teva música, podràs fer o respondre trucades, a més d’un micròfon que et servirà de mans lliures i es pot connectar a un smartphone a través de bluetooth.

  Tot això funciona amb dues bateries recarregables que no estan gens malament d’autonomia, ja que aguanten vuit hores de conversa i sis de música.

  Ara com ara Banana Things busca finançament: aquests auriculars podrien ser teus per una mica més de 200 euros a partir de la primavera de l’any que ve, o per menys de 100 si els ajudes a fer el seu somni realitat.