Batet (PSC) critica la “doble irresponsabilitat” de Trias i Colau pels disturbis de Gràcia

0
Meritxell Batet carrer
Meritxell Batet, cap de llista del PSC el 26J, amb els alcaldes de Terrassa (dreta) i Rubí | Foto: Europa Press

La candidata socialista el 26J critica a Trias no actuar amb valentia i a Colau “no preveure les conseqüències” de deixar de pagar la renda del Banc Expropiat

La candidata del PSC per Barcelona per a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha afirmat aquest dimecres que hi ha una “doble irresponsabilitat” de l’anterior alcalde, Xavier Trias, i l’actual alcaldessa, Ada Colau, en els disturbis de les tres últimes nits al barri barceloní de Gràcia pel desallotjament del conegut ‘Banc Expropiat’.

En declaracions als mitjans a Terrassa, Batet ha afirmat que Trias no va assumir amb valentia una responsabilitat de govern i va pagar per un lloguer que no tenia sentit, i Colau “no va preveure les conseqüències” de deixar de pagar aquesta renda, per la qual cosa si s’haguessin pres decisions amb el marge suficient aquests successos no s’haurien produït, ha afegit.

Després de ser preguntada per l’acord de govern que han formalitzat aquest dimecres l’alcaldessa barcelonina i el líder socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que és “una molt bona notícia”.

 

Catalunya i Espanya

La candidata ha apuntat que és imprescindible que hi hagi un Executiu espanyol diferent que estigui “compromès amb les polítiques socials, d’habitatge i per aprovar una llei de pobresa energètica, com preveu el nostre programa electoral, perquè urgeix” i, d’aquesta manera, les tres administracions, ajuntaments, Generalitat i Govern espanyol, actuïn en la mateixa direcció. En aquest sentit, ha defensat com a “prioritat” mantenir l’habitatge com un dret social, i ha assenyalat que es tracta de voluntat política.

Ha determinat que, malgrat la suspensió de part de la Llei 24/2015 d’emergència d’habitatge i pobresa energètica, “hi ha suficients instruments” per evitar els desnonaments i el problema de l’habitatge, i ha recordat la llei aprovada el 2007 amb el socialista José Montilla com a president que, entre d’altres, permetia obrir expedients a bancs per tenir pisos buits més de dos anys.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que al costat de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, han acompanyat Batet, ha manifestat el suport “incondicional” dels socialistes del Vallès després que des del PSC del Vallès Occidental Oest es proposés Pere Navarro com a candidat.