Batman es menja a Superman

0

Ben Affleck realiza el millor Superheroi dels últims temps

La productora Warner ha presentat en taquilla la seva gran aposta heroica per als anys vinents. Batman vs. Superman: El amanecer de la justicia‘ (2016), és la pel·lícula que donarà motiu a l’inici de la saga cinematogràfica de la ‘Lliga de la Justícia’ i que pretén treure el tro de la cartellera a Disney/Marvel en aquest gènere. Les crítiques es passen a l’hora de destrossar-la negativament, però no es pot dir que la jugada els hagi sortit tan malament, ja que té aspectes tan positius com negatius.

Referent a personatges, Ben Affleck és probablement el millor Batman fins avui. Un Batman més envellit que després de 20 anys combatent el crim ha endurit els seus mètodes i no mostra pietat. Henry Cavill segueix correcte en el seu paper de Superman sense destacar especialment  i Jesse Eisenberg com Lex Luthor pot arribar a ser una mica histriònic i carregant, encara que a parer meu no em desagrada, em resulta graciós igual que m’ho van semblar Gene Hackman i Kevin Spacey.

Amy Adams i Jeremy Irons com a secundaris estan fantàstics, encara que la primera es vegi llastrada pel seu paper de “dama en dificultats” i el seu romanç amb Superman continui sense estar especialment desenvolupat. No oblidem a Gal Gadot com Wonder Woman, malgrat que tenir un paper més ben breu emociona poder veure per fi una adaptació d’aquest personatge a la pantalla gran.

La pel·lícula pot fer-se lenta a causa de la seva extensa durada i mentre que al principi es tracta tot com un debat a favor o en contra de la figura de Superman, al final es resol com esperàvem, a força de cops. L’acció, com a portada de presentación, està molt millor que en la seva predecessora, o almenys no dóna tant la sensació d’estar veient un videojoc.

La banda sonora sorprèn gratament, ja que tant Hans Zimmer com Junkie XL tenen un estil molt particular. Mentre el primer, aporta aquesta sensació de grandiositat, el segon, aconsegueix que algunes cançons siguin més trepidants i estimulants (especialment la que acompanya l’aparició de Wonder Woman).

En definitiva, no ens trobem davant una obra mestra, però tampoc davant l’abominació que la critica vol fer-nos pensar. En Warner poden respirar tranquils de moment i en quant del director, Zack Snyder, ara queda veure que tal li surt “La Lliga De la Justícia”, el seu següent llargmetratge per menjar-se unes crispetes superheroïnes.