Un mínim de 79 detinguts, inclòs un exministre

La Policia sèrbia ha detingut 79 persones, entre les quals hi ha un exministre, per càrrecs de corrupció en el marc d’una de les batudes mai vistes al país contra sospitosos de delictes que es remunten al 2004, segons ha informat el ministre de l’Interior del país balcànic, Nebojsa Stefanovic.

Entre els detinguts es troben diversos executius de dues companyies estatals, dos extreballadors del Ministeri de l’Interior i diversos alcaldes. En total, se’ls acusa d’estafar un muntant combinat d’uns 70 milions de dòlars.

Un dels arrestats és, per exemple, l’exministre de l’opositor Partit Democràtic, Slobodan Milosavljevic, titular de la cartera d’Agricultura, Boscos i Gestió d’Aigua des del maig del 2007 al juliol del 2008.

Amb aquesta operació, les autoritats sèrbies volen guanyar-se la confiança de la Unió Europea, amb la qual ha iniciat negociacions d’adhesió el passat 14 de desembre i en les quals Brussel·les ha demanat a les autoritats de Belgrad mà dura contra la corrupció al país, endèmica des de les guerres de l’antiga Iugoslàvia.