Bèlgica enviarà caces per bombardejar l’Estat Islàmic

0
Bèlgica atemptats caces
Un dels moments de la reunió. Foto: Reuters.

El govern belga ha anunciat després d’una reunió amb el secretari d’Estat dels EUA que atacarà les “posicions jihadistes” a l’Iraq

Després de la reunió d’avui amb el secretari d’Estat dels Estats Units, John Kerry, el primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, ha confirmat que enviarà caces F-16 per “bombardejar l’Estat Islàmic”. Segons ha anunciat el mandatari, aquesta decisió ja s’ha debatut i aprovat al Parlament.

Ara només falta la data exacta. Després de l’intent de dimitir dels ministres de Justícia i de l’Interior per les crítiques rebudes a l’hora de gestionar les actuacions posteriors a les explosions de Brussel·les, el primer ministre belga ha cregut que llançar un atac per aire a l’Estat Islàmic és una manera contundent de demostrar el seu compromís amb la lluita antiterrorista.

“Som una gran democracia”, ha afirmat Michel després d’anunciar la decisió. Al gener ja estava previst que els caces belgues substituissin als enviats pels Països Baixos a partir de juliol. El dubte està en si canviaran la datao esperaran fins l’estiu. L’altre debat obert al govern belga és si envien també avions a Síria.