Ascendeixen a cinc els detinguts a Bèlgica

L’alcaldessa de la ciutat belga de Molenbeek, Françoise Schempmans, ha anunciat aquest diumenge que són cinc els detinguts en territori belga pels seus suposats vincles amb els atemptats a París, que han deixat 129 morts i més de 300 ferits.

Schepmans ha revelat en declaracions a la cadena RTBF que els detinguts dissabte a la tarda en aquesta comuna belga són cinc, no quatre com s’havia informat fins ara. “Podem pensar que es tracta d’una xarxa”, ha indicat.

Per la seva banda, el ministre de Justícia de Bèlgica, Koen Geens, va confirmar dissabte, també en declaracions als mitjans de comunicació locals, que com a mínim un dels detinguts estava fitxat.

Les forces belgues van llançar diverses operacions simultànies a Molenbeek, després que diversos elements de la investigació apuntessin cap a Bèlgica i que la Fiscalia francesa notifiqués quatre ordres judicials de detenció.

Aquest districte de Brussel·les va ser escenari de diverses operacions contra el jihadisme a Bèlgica, l’última el gener d’aquest any, després dels atemptats de París contra la redacció de la revista satírica ‘Charlie Hebdo’.

Segons publica el diari ‘La Dernière Heure, com a mínim tres dels terroristes implicats en els atemptats de divendres vivien a Bèlgica, tot i que aquesta informació no ha estat confirmada oficialment.

Dos dels terroristes de París vivien a Bèlgica

Molenbeek va ser escenari de diverses operacions contra el jihadisme a Bèlgica, l’última el gener d’aquest any, després dels atemptats de París contra la redacció de la revista satírica ‘Charlie Hebdo’.

La Fiscalia ha indicat que ara mateix encara està revisant tota la documentació confiscada en els registres, però ha avançat que en cap cas donarà informació “sobre les persones arrestades o mortes”.

També ha informat que França i Bèlgica han decidit formar un equip conjunt. Els investigadors francesos ja són a Brussel·les, ha detallat