Bèlgica manté el nivell d’alerta màxima a Brussel·les davant de possibles atemptats

El Centre de Crisis de Bèlgica ha informat aquest diumenge que es manté de moment el nivell màxim d’alerta a Brussel·les i la seva àrea limítrof davant de la possibilitat que es puguin produir atemptats terroristes, després que ahir s’elevés al nivell 4, el màxim.

Segons aquest organisme, aquesta tarda es tornarà a avaluar la situació per decidir si s’introdueixen canvis, però de moment s’ha optat per mantenir l’alerta a la regió de Brussel·les d’acord amb l’amenaça seriosa i imminent que es va determinar divendres després dels atemptats de París del 13 de novembre.

Pel que fa a la resta del país, ha recordat el Centre de Crisis, es manté en el nivell 3, “que significa més vigilància i una visibilitat reforçada dels serveis de policia, eventualment amb el suport de la Defensa” en els llocs on hi ha més concentració de persones.

Així mateix, ha tornat a recomanar als residents a Brussel·les i els seus voltants que evitin els llocs de gran concentració de persones, segueixin les informacions oficials de les autoritats i evitin “propagar rumors”.

El primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, havia explicat aquest dissabte que l’Òrgan de Coordinació per a l’Anàlisi d’Amenaces (OCAM) va decidir elevar al màxim el nivell d’alerta a Brussel·les “pel risc d’un atemptat semblant al de París“. Segons ha dit, hi ha l'”amenaça” d’un possible atemptat imminent que seria comès per “diversos individus” amb armes i explosius en “diversos llocs”.