Bentley Bentayga, una joia de dues tones amb estil propi

0
Bentley evoluciona amb el Bentayga

Disseny exterior del Bentley BentaygaBentley Bentayga entra al mercat amb més força que mai

La marca britànica presenta el nou model Bentley Bentayga, amb el que dona un pas endavant i supera els límits establerts fins ara.

L’any 2013 Bentley presentà al Saló de Ginebra el prototip del Bentley EXP 9 F, el qual va desencadenar el rumor sobre la creació d’un tot terreny esportiu i de disseny sota el nom d’una de les marques d’estil més clàssic per excel·lència. Serà al Saló de Frankfurt 2015 on el projecte de Crewe mostrarà el disseny millorat i definitiu del nou Bentayga, el qual arriba als concessionaris l’any 1016 sense deixar pas a cap mínim rastre d’indiferència.

Estem parlant del SUV més veloç de la història, capaç de recórrer les carreteres a, ni més ni menys, que 301 km/h. Al luxe, elegància i presència del Bentayga se li suma la agilitat amb que s’adapta a les característiques del paisatge.  És considerat el tot terreny de més categoria, atribut que es mostra en cadascun dels elements interiors i exteriors que el composen.

Estètica majestuosa i espectacular

Amb una longitud de 5.141 metres, deixa en un segon pla al Porsche Cayenne i al Range Rover. Sota la imatge d’automòbil elegant i sofisticat, es troba un motor  de 12 cilindres composats en ve doble i turbo (6.0 W12). Es tracta d’un model creat per Volkswagen i que el Bentayga té el plaer d’estrenar; un motor amb que la marca alemanya fa evident la superioritat tècnica que els caracteritza en els dispositius de 12 cilindres. L’evolució és palpable. Un motor més estalviador, capaç de suportar un ús off-road gràcies a la incorporació d’un nou sistema de lubricació, una millora del propulsor, del rendiment i del consum (12.8 litres per cada 100 kilòmetres recorreguts i 298 grams de CO2/Km). Disposa d’un sistema d’injecció dual (directa i indirecta), amb sobrealimentació mitjançant un doble turbo compensador de tipus Twin-Scroll. A més, posseeix un sistema Start/Stop, desactivació de cilindres i reducció de pèrdues energètiques per fricció.

Aquest prodigi tecnològic està dotat de 610 CV de potència, capaços de fer volar les gairebé dues tones que encarna el Bentayga, pesant exactament 2422 Kg. Amb un motor vinculat a una transmissió ZF de 8 velocitats i tracció a les quatre rodes, arriba als 100 Km/h en qüestió de 4.1 segons, més ràpid que l’actual Bentley Continental GT Speed.

La denominació de la nova peça de luxe britànica és també un factor significatiu. Inspirat en la formació rocosa de Gran Canària, Roque Bentayga, i fent referència la vegetació pròpia dels frondosos boscs de Rússia, Escandinàvia, Canadà i Sibèria, coneguda com la Taiga, Bentley busca la caracterització i personalització del seu nou concepte tot terreny.

Es manté el segell Bentley

L’estructura exterior del Bentayga respecta l’estètica pertinent a la marca. La graella presideix la part davantera, amb línies rectes que arriben fins al pas de roda encorbat, components que disten del prototip mostrat anteriorment. La part posterior és més senzilla, amb dues sortides d’escapament de grans dimensions.

Presenta incorporacions tecnològiques que trenquen amb el model conegut fins ara de l’esperit Bentley. El tradicionalisme que desprenien els anteriors models de la marca ha estat abandonat amb l’aparició del nou Bentayga, esdevenint el producte més tecnològic de la casa Bentley. Sota l’eslògan ‘Nosaltres no només veiem la tecnologia, la sentim’, es mostra l’avenç realitzat.

Interior de qualitat Els petits detalls marquen la diferència

L’interior es troba replet de detalls electrònics; el botó d’arrancada tàctil, un quadre de comandaments digital amb una pantalla TFT a color de 8 polzades, tàctil i amb acabats de fusta, i head up display per no haver de desplaçar la mirada de la carretera.

Els seients són de primera classe i es distribueixen de manera 4+1, essent el cinquè la plaça posterior central. Les localitats davanteres disposen d’ajusts electrònics tals com memòria, ventilació, calefacció i sis programes de massatge. Els seients posteriors gaudeixen d’un equip d’entreteniment de nivell: dos dispositius ‘tabletes’ extraibles de 10.2 polzades amb sistema operatiu Android i reproducció de vídeo.

La decoració interior és bicolor, combinant tonalitats blanques i beige. Les llantes dissenyades específicament d’entre 20 i 22 polzades, fan honor a la majestuositat que caracteritza al Bentayga, i s’ofereix la possibilitat d’escollir entre disset colors exteriors i noranta tonalitats especials.

El maleter està pensat per als usuaris més capritxosos, amb un kit de pícnic i acabats de fusta que ofereixen la possibilitat de ser usats com a taula o banc, podent afegir com a extra la extensió elèctrica d’aquesta per a proporcionar més facilitat a l’hora de carregar equipatge, així com una nevera o copes de fina cristalleria.

L’expectativa de ventes és d’entre 3000 i 5000 unitats a l’any, fet que, en cas d’esdevenir real, suposaria l’augment exponencial de ventes de la marca enregistrades fins l’actualitat. A més, l’any 2017 es té prevista la introducció al mercat d’una nova versió híbrida.Maleter pensat per als més capritxosos