‘Benvenuto Cellini’ al Liceu

0
Liceu - Benvenuto Cellini | Diari Català
Foto: Liceu / Benvenuto Cellini
Liceu - Benvenuto Cellini | Diari Català
Foto: Liceu / ‘Benvenuto Cellini’

Una superproducció de Terry Gillian, director de cinema i membre dels Monty Python arriba al Liceu, ‘Benvenuto Cellini’

La superproducció “sense límits” del director de cinema i membre dels Monty Python Terry Gillian ‘Benvenuto Cellini’, d’Hector Berlioz, va arribar ahir al Gran Teatre del Liceu, després que el comitè d’empresa hagi desconvocat la vaga prevista per a les seves funcions, que es prolongaran fins al 19 de novembre.

Aquest passat divendres, el comitè va desconvocar la parada prevista per a aquestes funcions i els concerts de Riccardo Muti, després d’arribar a un acord amb la direcció amb la mediació a la Conselleria d’Empresa i Feina de la Generalitat.

Aquesta aposta de la temporada arribarà al Liceu per segona vegada en la seva història i congregarà sobre l’escenari un centenar de persones entre coristes, acròbates i cantants.

Al teatre líric es va estrenar el gener del 1977, i ara tornarà a la capital catalana després de l’èxit aconseguit a l’English National Opera de Londres i la Nederlandse Opera d’Amsterdam.

DEBUT DE LÍDIA VINYES

Una de les peculiaritats de l’espectacle ‘Benvenuto Cellini’, en què actuaran Adria Xhema, Kathryn Lewek, Maurizio Muraro, Ashley Holland, Eric Halfvarson i Annalisa Stroppa, és el debut de la catalana Lídia Vinyes en el paper d’Ascanio, que en la versió de Gilliam té una personalitat més fosca.

En roda de premsa, Gilliam ha avisat: “Jo sóc un aficionat, totalment nou en el camp de l’òpera, i això pot semblar negatiu, però no ho és perquè com a persona nova no sé quins són els límits ni les fronteres”.

Ha avançat que aquesta producció “no és una òpera, sinó un espectacle popular, un autèntic xou”, ja que reivindica l’òpera com un entreteniment per al gran públic, i no per a les elits ni els intel·lectuals.