Benvenuto Cellini | Diari Català
Foto: CLÄRCHEN&MATTHIAS BAUS

‘Benvenuto Cellini’ Tanca amb ‘sold out’ i consolida un excel·lent inici de temporada

La superproducció ‘Benvenuto Cellini’, amb direcció escènica a càrrec de Terry Gilliam (Monty Python), ha fregat el 100% d’ocupació a totes les funcions representades al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que ha destacat que consolida un “excel·lent començament” de temporada amb aquesta representació.

Segons ha informat el coliseu en un comunicat aquest dijous, l’òpera d’Hector Berlioz ha esgotat totes les localitats amb una ocupació mitjana del 97,5% i 13.391 espectadors durant sis representacions, de les quals tres han penjat el cartell de ‘sold out’.

De fet, el teatre ha destacat que del total d’entrades venudes, un 37% –4.967– corresponen a espectadors no abonats.

A més, de les 21 funcions que ha fet el Liceu fins ara, 18 han penjat el cartell de ‘sold out’, gràcies a la venda feta a no abonats del teatre, que han suposat el 36,3% d’espectadors –cosa que es tradueix en un total de 17.099 assistents–.

La bona acollida de ‘Benvenuto Cellini’ arriba precedida del 100% d’ocupació d”El llac dels cignes’ amb 10.864 espectadors i ‘Nabucco’ amb 22.899 espectadors, dels quals 8.201 eren no abonats.

‘NO ÉS UNA ÒPERA, ÉS UN SHOW’

El cofundador dels Monty Python, Terry Gilliam, va supervisar al Liceu la recta final dels assajos i explica que el seu Benvenuto Cellini “no és una òpera, és un show”. També agraeix a tot l’equip del Liceu l’entusiasme que ha demostrat malgrat ser un muntatge extremadament difícil: “Han treballat per a que el resultat final sigui el més potent possible”.