La família de Jules Bianchi ha decidit començar un procés d’accions legals contra la FIA, FOM i Marussia per l’accident que va provocar la mort del pilot

Després de quasi un any de la mort de Jules Bianchi, la família del pilot ha decidit començar un procés d’accions legals al regne Unit contra la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), l’adminsitració de la Formula 1 (FOM) i l’equip Marussia (actualment Manor), ja que els consideren culpables de la mort del jove pilot.

Bianchi va morir el juliol de l’any passat a conseqüència de les greus lesions que va sofrir en l’accident durant el Gran Premi del Japó de 2014. El Marussia del pilot francès es va sortir de la pista en una corba del traçat japonès estavellant-se violentament i a gran velocitat contra la grua que estava retirant el monoplaça d’Adrian Sutil (accidentat anteriorment).

Tot i que l’informe oficial de la FIA va exculpar als responsables de la Formula 1, la família de Bianchi ha decidit tornar a obrir el cas, ja que considera que es van cometre errors que van desembocar en aquell fatal accident i posterior mort del pilot.

“El que busquem és justícia per a Jules, i volem establir la veritat sobre les decisions que van produir l’accident del nostre fill en el Gran Premi del Japó de 2014; com a família, ens queden moltes preguntes sense respondre i creiem que el seu accident i posterior mort podrien haver-se evitat si no s’hagués comès una sèrie d’errors”, ha afirmat Philippe Bianchi, pare del malmès pilot.

Els despatx d’advocats britànics Stewarts Law, que s’encarreguen de totes les accions legals de la família Bianchi, ha enviat una carta a la FIA, Marussia i FOM exposant totes les raons per les quals creuen que són responsables de l’accident que va acabar amb la mort de Bianchi.

“L’informe de la comissió de la FIA sobre aquest accident feia moltes recomanacions per millorar la seguretat, però no va identificar els errors que van acabar amb la mort de Jules; per a la seva família, va ser sorprenent i angoixant veure que les conclusions, si bé apuntaven a alguns factors que van contribuir a l’accident, donaven la culpa a Jules, i estan resolts al fet que aquest procés legal exigeixi als involucrats que ofereixin respostes i assumeixin la responsabilitat per qualsevol error”, ha afirmat Julian Chamberlayne, advocat de Stewarts Law.