El títol de Treyarch manté el liderat de vendes a Espanya des del dia de la seva estrena, seguit d’un FIFA 16 que no afluixa

Després d’un mes de gener copat per les darreres compres nadalenques i l’absència de grans estrenes, la llista dels videojocs més venuts dels primers 31 dies de l’any mostra pocs canvis. Com ja va passar al novembre i desembre, Call of Duty: Black Ops 3 (estrenat el 6 de novembre) es torna a emportar el major nombre de còpies venudes a Espanya.

De fet, el títol distribuït per Activision (l’empresa també propietària de Blizzard i King) apareix per partida doble a la llista dels 10 videojocs més venuts de gener, concretament a la novena posició referida a la versió de PlayStation 3. Trobar la versió de PlayStation 3, una consola de la passada de la generació, en comptes de la de Xbox One és un fet representatiu de la situació actual de la màquina de Microsoft.

Hegemonia de Sony

Però, que 9 dels 10 videojocs més venuts siguin versions de les consoles de Sony (cap d’ells és exclusiu de PlayStation) també és una realitat que parla de la bona salut de la companyia a la península. L’excepció de la llista és Just Dance 2016, un habitual dels mesos de desembre i gener que sempre ha ocupat el podi de la classificació a cadascuna de les seves estrenes.

De fet, la versió de Just Dance és la de Wii (i no Wii U), una dada que demostra la bona penetració de la màquina de Nintendo -estrenada l’any 2006- a un públic objectiu casual però fidel, que sempre passa per caixa quan títols com aquest arriben al mercat.

El podi de la llista dels videojocs més venuts el tanquen el simulador esportiu FIFA 16Grand Theft Auto V, dos habituals de la llista independentment de l’època de l’any. El rànquing dels videojocs més venuts el realitza de manera mensual GfK Marketing Services i el publica AEVI, l’òrgan representatiu de tota la cadena de producció del videojoc d’àmbit estatal.