Project BLAID, el dispositiu de Toyota per ajudar els invidents

Darrerament, les empreses semblen rebutjar la idea de centrar-se únicament en un sector determinat, Toyota no vol ser diferent i segueix la mateixa línia. El seu últim projecte dóna mostra d’això, el disseny d’un dispositiu per a invidents, la finalitat d’aquest, és la independència d’altres dispositius i/o elements auxiliars (bastons, gossos d’assistència…) per part de l’usuari.

Project BLAID

Project BLAID, és el nom adoptat per a aquest dispositiu, compta amb un disseny compacte, múltiples càmeres i motors de vibració que permeten analitzar l’entorn de l’usuari i guiar-lo cap a on necessiti o desitgi anar sense cap risc.

BLAID es troba actualment en fase de desenvolupament, compta amb un disseny corb, ideat per situar al voltant de les espatlles. El seu funcionament es basa en l’anàlisi de l’entorn per part de les seves càmeres, els motors de vibració seran els encarregats de guiar a l’usuari en la direcció correcta en funció de l’anàlisi feta. El dispositiu compta també amb reconeixement de veu, d’aquesta manera es podrà interactuar amb ell i expressar cap a on volem dirigir-nos.

Project BLAID

El dispositiu és capaç de trobar fàcilment cambres de bany (com podem observar en el vídeo), ascensors, escales, portes i altres elements estructurals bàsics. La intenció de Toyota de cara al futur, és implementar més objectes i parts dels edificis perquè Blaid sigui el més intel·ligent possible.

Amb aquest projecte, Toyota pretén que Blaid siguin els ulls de les persones amb deficiència visuals, ajudant-los en el dia a dia, sobretot amb entorns que no coneixen, i atorgant-los la seguretat més gran possible. Les proves beta començaran aviat.