Blatter, inhabilitat com a president de la FIFA 90 dies

0
Nou capítol a l'escàndol del FIFA Gate
Joseph Blatter té un futur cada cop més negre. REUTERS
Nou capítol a l'escàndol del FIFA Gate
Joseph Blatter té un futur cada cop més negre. REUTERS

Nou capítol a l’escàndol FIFA Gate, novament amb el president de la institució com a protagonista

Redacció/Agències. El president sortint de la FIFA, Joseph Blatter, serà suspès del seu càrrec de manera provisional durant un període de 90 dies, tal com va decidir el Comitè d’Ètica de l’entitat, que hauria de fer cas a les ordres emeses pel fiscal del cas .

Blatter, que ostenta el càrrec des de 1998, va anunciar recentment que seria president fins al pròxim 26 de febrer, data de celebració del congrés de la FIFA. Un veterà confident de Blatter, Klaus Stoehlker, va afirmar a Reuters que espera per a aquest divendres la decisió del jutge Hans-Joachim Eckert.

El Comitè d’Ètica hauria decidit apartar Blatter després de les últimes notícies relacionades amb la investigació al dirigent, que segueix en el punt de mira de les autoritats suïssa.

Blatter ha assegurat que està sent “condemnat sense cap evidència de males pràctiques”. “La situació no és agradable, això és realment indignant”, va dir al setmanari alemany ‘Bunte’.

Blatter està sent sotmès a una investigació criminal per part de la Fiscalia General de Suïssa en relació a un contracte de televisió i un suposat “pagament deslleial” al president de la UEFA, Michel Platini. Tots dos van negar haver comès cap il·legalitat.

“La situació no és satisfactòria. Se m’ha condemnat per endavant, sense que hi hagi proves contra el meu d’algun tipus de procedir incorrecte. És monstruós“. apunta Blatter, en declaracions a la revista femenina alemanya ‘Bunte’.

El president de la FIFA rebutja en aquest mitjà la possibilitat d’una dimissió immediata i insisteix que deixarà el lloc, tal com va anunciar en el seu moment, el 26 de febrer de 2016, durant el congrés extraordinari de la FIFA en què s’elegirà el seu successor. En aquest moment deixarà “definitivament” el càrrec”,”però ni un dia abans”, sosté.

A principis de mes, tres dels grans patrocinadors de la FIFA -Coca-Cola, McDonald ‘s i Visa van exigir la immediata retirada de Blatter per quedar imputat per la justícia del seu país per l’escàndol de presumptes suborns i comissions il·legals.

Blatter va ser reelegit president a finals de maig, però dies després va posar el seu càrrec a disposició i la FIFA va convocar el Congrés de febrer per celebrar noves eleccions.

Les dues decisions van seguir a la detenció a Suïssa, el 27 de maig, de diversos alts càrrecs de la FIFA a sol·licitud de la justícia nord-americana que els acusa d’organització mafiosa, frau massiu i blanqueig de diners.