El BMW i Vision Future Interaction marca la pauta de la propera tecnologia aplicada a l’automòbil

No fa gaire us dèiem que hi havia rumors que deien que BMW llençaria aviat la versió descapotable del seu superesportiu híbrid, el i8. També dèiem que aquesta aparició potser seria al CES 2016 i, en efecte, així ha estat, però no com desitjaríem. La marca alemanya ens ha presentat un nou prototip (i no un model de producció) anomenat BMW i Vision Future Interaction que, tot i així, sembla marcar les bases del futur i8 descapotable.

De fet, aquest BMW i Vision Future Interaction no és descapotable, sinó Spyder, ja que no té cap tipus de capota ni sostre, ni tampoc portes. Aquest prototip no és més que un element creat per mostrar tota la tecnologia i connectivitat que BMW té previst anar adaptant poc a poc als seus futurs models, inclòs el i8. Tot i així, repetim, pot marcar les bases dels trets del suposat BMW i8 descapotable.

BMW i Vision Future Interaction | Diari Català
Interior minimalista

La marca alemanya assegura que aquest BMW i Vision Future Interaction és una evolució del BMW i8 Concept Spyder del 2012 però on el més important no és el disseny ni la mecànica, sinó tota la tecnologia autònoma i la connectivitat amb el telèfon mòbil. En aquest sentit, aporta un interior minimalista sense botons on destaca la informació digital a través de l’enorme pantalla de 21 polzades situada a la part dreta del quadre de comandament, el quadre d’instruments i la informació que es projecte al parabrises per tal que el conductor no hagi de desviar la mirada de la carretera.

Una altra de les virtuts que ens presenta BMW és el núvol on el cotxe enviarà totes les incidències de trànsit que es trobi pel camí per tal que la resta d’usuaris de la marca alemanya també estiguin informats al moment del que està passant per la carretera per on estan circulant per arribar al punt final del seu trajecte. Així mateix, aquest BMW i Vision Future Interaction també ofereix la possibilitat de la conducció autònoma on el conductor es podrà relaxar i navegar tranquil·lament per internet mentre el cotxe viatge sol d’un punt a un altre punt.