BMW M6 GT3, l’ànima que faltava a les curses GT

0
BMW presenta el M6 GT3, el model de competició GT
Vista frontal del M6 GT3
Presentat el BMW M6 GT3, el model de competició GT
Vista frontal del M6 GT3

Presentat el nou model de competició de la marca, el BMW M6 GT3

BMW ha posat rumb cap al futur de la competició GT amb la presentació del nou BMW M6 GT3 durant el Saló de l’Automòbil de Frankfurt. Diversos equips privats seran els encarregats de posar en acció la versió de competició del BMW M6 Coupé a partir de la temporada 2016 en múltiples campionats i importants esdeveniments a tot el món com a part del BMW Sports Trophy.

BMW Motorsport ha utilitzat tota l’àmplia experiència adquirida des del 2010 amb el BMW Z4 GT3 en el desenvolupament del nou vehicle de competició. De fet, el nou M6 GT3 ostenta un conjunt de millores, especialment en manejabilitat i eficiència econòmica, punt important avui en dia. Una d’elles és la utilització d’un motor fabricat en sèrie amb tecnologia M TwinPower Turbo, que desenvolupa un millor resultat i millora el parell màxim del model. A més a més, amb el seient del conductor en posició central i la llarga distància entre eixos, la marca afirma que el nou BMW M6 GT3 ofereix una experiència de conducció inigualable per competir.

El BMW M6 GT3 pesa menys de 1.300 quilograms i el concepte de conducció amb eix transversal, caixa del canvis seqüencial de competició de sis velocitats i la carrosseria del vehicle optimitzada i posada a punt aerodinàmicament al túnel del vent de BMW, són característiques que subratllen la imminent arribada d’un competidor de pura raça de BMW Motorsport per al 2016.

Segons la marca, la fiabilitat, eficiència i facilitat de manteniment del BMW M6 GT3 el portaran a dominar les exigències de les carreres de resistència, i la seva major distància entre eixos prometen millorar de manera significativa les característiques de manejabilitat en comparació del BMW Z4 GT3. A més a més del cotxe en si mateix, els clients o equips que condueixin el BMW M6 GT3, també es beneficiaran del servei establert pels enginyers de BMW Motorsport i del subministrament de peces.

Presentat el BMW M6 GT3, el model de competició GT
Vista posterior del M6 GT3

Durant el maig de 2015, abans de la cursa de les 24 hores del circuit de Nürburgring Nordschleife (l’infern verd), els clients de BMW Motorsport de tot el món van poder donar-li un primer cop d’ull de manera exclusiva al BMW M6 GT3, a més de gaudir d’una detallada presentació del vehicle per part de pilots i enginyers que l’han desenvolupat. Tot això, en un esdeveniment a porta tancada en el TestCenter de Nürburgring. A continuació, el cotxe de competició GT es va presentar als fans de BMW MPower durant el tradicional esdeveniment “M Night” que té lloc el divendres anterior al començament de la clàssica cursa de resistència al “Infern Verd”. A Nord-Amèrica, els equips de clients van poder posar els seus ulls en el BMW M6 GT3, per primera vegada, durant el United SportsCar Championship disputat a Watkins Glen (EE.UU.). El BMW M6 GT3 es va mostrar a equips, pilots i fans a les 24 hores de Francorchamps de Bèlgica, la carrera GT més important del món. I ara, el cotxe ha aparegut per primera vegada a vista de tots amb els colors de competició de BMW Motorsport durant el passat Saló de Frankfurt.

El BMW M6 GT3 ha passat per un extens programa de test en diversos circuits durant tot el 2015. Això ha permès que els pilots de proves hagin acumulat molts quilòmetres de gran valor al volant d’aquest vehicle de competició i dut a terme un important treball sobre la base operativa de GT, així com en les carreres de resistència més importants.

Aquest nou cotxe de referència per a les carreres dels clients està ara passant per una ronda final de posada a punt abans del seu debut que es produirà l’any que ve.

Ja sabeu, si voleu endinsar-vos en el món dels GT amb l’espectacular BMW M6 GT3, només caldrà que tingueu un equip i deixeu anar 379.000 euros.