L’artista va crear amb la seva millor cançó, ‘Like a Rolling Stone’, un videoclip interactiu

Aquest 24 de maig de 2016, el cantant Bob Dylan compleix 75 anys. El seu nom de veritat és Robert Allen Zimmerman i aquest artista va néixer a Minnesota, l’any 1941.

Però el més destacat d’aquest cantant és que va crear grans èxits, als anys 60, que avui en dia encara perduren entre la gent més jove i adulta. Singles com Blowing in the wind‘, ‘Forever Young‘, o, ‘Mr. Tambourine Man’ van ser número 1 en les principals llistes musicals mundials.

Però quins són els seus millors directes? Segons Diari Català destaquem aquests materials audiovisuals:

  1. ‘Like a Rolling Stone’

‘Like a Rolling Stone’ és una cançó de rock de 1965 escrita pel cantant i compositor Bob Dylan, continguda en el seu sisè àlbum d’estudi ‘Highway 61 Revisited’. Va ser llançat en 1965 i gravada per Columbia Records i és una de les cançons més influents de l’artista de Duluth.

La lletra va ser inspirada per un vers que Dylan va escriure esgotat després d’una sèrie de viatges a Anglaterra. El 2004, la revista Rolling Stone la va nomenar la millor cançó de tots els temps, declarant: “Cap altra cançó pop ha enfrontat i transformat regles i convencions artístiques del seu temps”.

Però les anècdotes amb aquesta cançó arriben, fins i tot, al món virtual. I és que a la web oficial de Bobdylan.com es va crear un videoclip interactiu de Dylan increïblement fresc i innovador. I és que la idea és original: múltiples canals de televisió americans apareixen en una televisió virtual. Quan, donant-li play, es pot veure com els diferents protagonistes que apareixen (actors, concerts, esportistes, competicions, etc) sincronitzen els seus llavis amb les lletres de les cançons del poeta dels Estats Units.

2.‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’

Dylan va escriure la cançó ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’ quan tenia 21 anys. Aquest single va ser inclòs a l’àlbum ‘The Freewheelin’, editat el 27 de maig de 1963. Segons es diu es tracta de la ‘cançó protesta’ més gran del seu temps: els nens armats fins a les dents.”Cada línia en realitat és el començament d’una cançó sencera”, va dir Dylan a l’hora de descriure el que volia expressar amb aquesta lletra.

La cançó es va publicar poc abans de la Crisi dels míssils de Cuba, per la qual cosa en la seva època es va dir que la lletra tenia a veure amb aquesta crisi i els temps preocupats d’aquell moment.

3. ‘Tangled Up in Blue’

El 1975 , Bob Dylan va llançar el seu àlbum d’estudi número XV , anomenat ‘Blood on the Tracks’. Allà apareix ‘Tangled Up in Blue’.

Aquesta cançó va ser transferida com a prova del prop en la venda dels primers discs de vinil a Nova York a principis de l’època en la qual es va publicar ‘Blood on the Tracks’. Va ser gravat a Nova York al 1974.

Com a anécdota, Dylan va canviar molt d’opinió en molts arranjaments, inclòs va decidir tornar a gravar la meitat de les cançons d’aquest àlbum a Minneapolis, Minnesota utilitzant una banda de suport local. Cinc pistes del disc també van ser alliberades en un concert titulat “Blood on the Tracks”.

4. ‘Just Like a Woman’

‘Just Like a Woman’ és una cançó escrita per Bob Dylan i llançada per primera vegada en el seu àlbum de 1966, ‘Blonde on Blonde’. També va ser llançat com a senzill en els Estats Units durant l’agost de 1966 i va aconseguir el lloc 33 en el Billboard Hot 100 .

Bob Dylan va fer un concert a benefici de Bangladesh l’any 1971 que havia organitzat George Harrison, en el Madison Square Garden. ‘Just like a woman’ va ser acompanyada, en aquesta ocasió pel mateix Harrison i per Leon Russel.

George Harrison, Ringo Starr, Bob Dylan, Mick Jagger, Mike Love, Elton John i altres artistes van fer la cançó de Bob Dylan ‘All Along The Watchtower’ a finals de 1988 al concert ‘Rock n Roll Hall the Fame’.

“All Along the Watchtower” és una cançó escrita pel cantant nord-americà, de l’àlbum ‘John Wesley Harding’ al 1967. Aquesta és la cançó que Dylan ha tocat més vegades en directe. Fins a finals de 2003, l’havia interpretat més d’1.400 vegades.