Torna el boicot a productes catalans

1
Boicot productes catalans
Portada de la web

Una web que compta amb més de 20.000 seguidors detalla quines empreses tenen seu a Catalunya i anima a no comprar els seus productes

 

Des de que ERC va formar part dels famosos tripartits amb PSC i ICV, en alguns sectors espanyols es va exacerbar un sentiment anti-català que es va traduir en diferents campanyes que animaven a no comprar productes catalans. Aquestes campanyes, amb més o menys seguiment, semblaven quedar difuminades pel conflicte polític que ha suposat el procés sobiranista iniciat fa quatre anys, però està sent així del tot.

Una pàgina web creada enmig d’aquest procés sobiranista anima –de forma molt detallada- a no consumir productes catalans. També compta amb un grup de Facebook amb més de 20.000 seguidors on Michel Serrano exposa que el boicot “és una forma d’expressar la disconformitat amb els qui recolzen la desobediència de les lleis” espanyoles, en referència a totes les empreses, nacionals i internacionals, que tenen seu social a Catalunya.

Justifiquen Serrano i la editora de la pàgina de Facebook, Petra Litos, que “no s’actua contra ningú, sinó a favor d’algú” i argumenten que des de Catalunya fa temps que es demana comprar productes casa nostra.

 

El carret de la compra, en detall

A la web es detalla què es pot comprar i què no, segons la seva procedència. Es poden consultar tots els productes del supermercat agrupats, segons sigui alimentació, drogueria, congelats, dolç, etc.

Entre les marques que no es recomanen comprar es troben algunes molt conegudes a Catalunya –com Cacaolat-, a Espanya –com Bimbo- i fins i tot d’altres multinacionals, com els productes Unilever –que treballa marques com Mimosín o AXE-. Precisament des de Unilever han valorat aquest tipus de web. En declaracions a Diari Català, manifesten que “respectem totes les opinions i a totes les persones”.

Malgrat Diari Català també s’ha posat en contacte amb Michel Serrano, el creador de la web i la pàgina de Facebook, aquest encara no ha volgut fer cap declaració a aquest diari. Segons es pot consultar al seu perfil de LinkedIn, Serrano és un traductor espanyol que viu a Nova York.

 

Compartir
Article anteriorSabrieu dir quina parada de metro s’amaga darrera dels emoticons?
Article següentRobert Fernández confirma que Denis Suárez tornarà al Barça
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]