Triomfa el boicot a la imposició de la Junta Electoral Central a TV3

0
Acte de campanya de Ciutadans | Foto: C's
Acte de campanya de Ciutadans | Foto: C's
Acte de campanya de Ciutadans | Foto: C's
Acte de campanya de Ciutadans | Foto: C’s

La quota de pantalla de TV3 cau per sota del 2% durant les tres hores que van durar les retransmissions

Va ser el passat 17 de setembre que la JEC va resoldre que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) havia de retransmetre aquest diumenge els actes de campanya de les diferents forces polítiques no sobiranistes. El motiu d’aquesta decisió va ser que el mitjà públic català va retransmetre la Via Lliure el dia de la Diada, i això va ser entès per la resta de partits com a propaganda a favor de la formació de Junts pel Sí que encapçala Raül Romeva, i per tant van demanar una compensació. El temps dedicat a les retransmissions dels actes de campanya del PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot, Ciutadans i UDC va ser proporcional al que es va dedicar a la Via Lliure.

[quote]Mònica Terribas: “Els mitjans públics d’aquest país estan segrestats per la Junta Electoral Central”[/quote]

Aquesta imposició als mitjans públics va ser durament criticada per la ciutadania i els propis periodistes de la cadena. La periodista de Catalunya Ràdio Mònica Terribas, a la portada del seu programa matinal a la cadena, va criticar que “els mitjans públics d’aquest país estan segrestats per la Junta Electoral Central” i va demanar que deixessin fer als periodistes la seva feina.

La indignació col·lectiva de la JEC va impulsar a l’ANC i Òmnium Cultural a demanar a la ciutadania que no sintonitzés TV3 ahir a la tarda amb les paraules del president de l’Assemblea, Jordi Sànchez: “El proper diumenge s’hauria de convertir TV3 en una pantalla en negre i fer boicot”. La intenció de les associacions sobiranistes era boicotejar la decisió de compensar la resta de partits amb la retransmissió dels seus respectius actes de campanya.

[quote]Jordi Sànchez: “El proper diumenge s’hauria de convertir TV3 en una pantalla en negre i fer boicot”[/quote]

Ahir, diumenge 20 de setembre, TV3 va complir la imposició de la JEC. Durant les 3 hores que van durar la retransmissions dels actes, la quota de pantalla va caure per sota del 2% i va pujar només de manera puntual amb l’acte de Ciutadans que, sumant els espectadors del 3/24, va obtenir el 2,3% del share, convertint-se en l’acte més vist. La ciutadania va respondre a la crida de les agrupacions sobiranistes i van aconseguir boicotejar els actes retransmesos a la primera cadena pública catalana.