Bolt creu que pot baixar “dels 19 segons” en 200 metres

0
Bolt és, sens dubte, l'home més ràpid del món
El jamaicà creu que pot superar aquest nou repte
Bolt és, sens dubte, l'home més ràpid del món
El jamaicà creu que pot superar aquest nou repte

L’atleta jamaicà ha començat a preparar la nova temporada amb un repte molt difícil d’aconseguir

Redacció/EP. L’atleta jamaicà Usain Bolt, sis vegades campió olímpic, ha començat la seva preparació de cara als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de l’any que ve i ha enviat un avís als seus competidors, afirmant que pot “baixar dels 19 segons” en els 200 metres.

“Realment vull baixar dels 19 segons. No serà una tasca fàcil, però personalment sento que puc i el meu entrenador creu que puc, així que es tracta només de treballar-lo i trobar el moment perfecte per fer-ho, pel que és un dels objectius (per al 2016). És un dels meus majors objectius”, va comentar Bolt a ‘Reuters‘ des de la seu d’entrenament a la Universitat de West Indies a Kingston.

El rècord de Bolt de 19.19 segons es manté des del 20 de agost de 2009, quatre dies després d’establir la marca de 9.58 segons en 100 metres, totes dues en el Campionat Mundial d’Atletisme de Berlín. El jamaicà va assenyalar que el repte de trencar la barrera dels 19 segons en els 200 metres “és un dels més difícils”, recalcant que ha de tenir “un bon dia i la cursa perfecta” per aconseguir-ho.

D’altra banda, Bolt va treure importància a la molesta lesió pèlvica que arrossegava aquest any quan va guanyar tres ors en els Mundials de Pequín a l’agost i va acabar amb la imbatibilitat des de feia dos anys de l’americà Justin Gatlin en 100 i 200 metres.

Gatlin ha dit que sent que està reduint la diferència que el separa de Bolt, perdent només la final de Pequín de 100 metres per 0,01 segons, encara que sent derrotat amb més superioritat en els 200.

“És una de les alegries de sortir i competir contra el millor, perquè quan derrotes al millor demostres que ets el més gran. Diu que s’està acostant, però per a mi, jo estic més centrat”, va explicar Bolt sobre el duel amb Gatlin de cara a l’any que ve. “Visc per competir i mirant al futur el meu company d’equip Yohan Blake estarà de tornada. Ha estat fora força temps aquestes dues temporades”, ha afegit.

Bolt tractarà de convertir-se en els Jocs Olímpics de Rio en el primer home a guanyar tres ors olímpics consecutius en les proves de velocitat i el relleu de 4×100 metres. “Estic començant la temporada en millor forma que la que vaig fer l’any passat, així que ara partim des d’aquí cap endavant”, ha valorat.