Bombers amb Causa recapta 214.000 euros per a la investigació en malalties maternoinfantils

El calendari Bombers amb Causa ha recaptat 214.000 euros que es destinaran a una beca per a experts de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en la investigació de malalties maternoinfantils.

Segons ha informat la Conselleria d’Interior de Generalitat en un comunicat, aquesta xifra de recaptació ha sumat les cinc edicions que s’han celebrat, gràcies a la col·laboració de 190 nens que han aparegut a les fotografies realitzades per 31 fotògrafs.

El conseller de l’Interior, Jordi Jané, ha assistit a la festa de presentació del calendari d’aquest diumenge, en què ha agraït als bombers i cossos de seguretat la seva participació i per la seva funció de seguretat, especialment en “situacions crítiques com la que ara vivim”.

Jané ha destacat l’obra social que fa l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, de qui ha destacat l’ajuda per emprendre “una causa molt noble”.

Durant la jornada s’ha celebrat una festa infantil a la plaça de l’Hospital Sant Joan de Déu amb vehicles i uniformes de bombers, xocolata, teatre familiar i una exhibició del grup caní d’investigació dels Bombers, entre d’altres actes.

Aquest projecte ha nascut de la iniciativa personal dels tres bombers voluntaris Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé fa cinc anys, i que segueixen essent els promotors del projecte.

En l’edició 2016 d’aquest projecte solidari hi han col·laborat els Bombers d’Andorra i els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.