Bombers segueixen col·laborant en l’incendi forestal de Barcelona

0
incendi a collserola
@bomberscat
incendi a collserola
@bomberscat

29 dotacions de Bombers de la Generalitat treballen

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en col·laboració amb els Bombers de Barcelona en l’incendi declarat aquest migdia a Collserola. El dispositiu de Bombers de la Generalitat activat per aquest servei és de 29 dotacions, de les quals 20 són vehicles terrestres i nou són mitjans aeris.

Segons estimacions aproximades de Bombers de la Generalitat, l’incendi hauria afectat entre 25 i 30 hectàrees de vegetació. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha fet arribar a la zona tres ambulàncies preventives. Fins al moment no han hagut d’atendre cap persona per aquest sinistre.

Per altra banda, els Bombers han donat per controlat l’incendi de Montblanc (Conca de Barberà) a les 17.50 hores. Segons el Cos d’Agents Rurals han cremat 2,5 hectàrees de massa forestal i 1,5 hectàrees de vegetació agrícola.

A l’incendi forestal d’Esparreguera hi segueixen treballant 8 dotacions de Bombers, ara mateix ja està controlat,

Segons el Servei Català de Trànsit continua tallada la carretera BV-1415 entre el km. 1 a l’11 a Barcelona i la carretera C-1414 a Esparreguera, on es fan desviacions a l’A-2.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès avui dimecres, i per cinquè dia consecutiu, una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT d’acord amb el risc d’incendi forestal previst per avui. Amb la prealerta del pla INFOCAT es pretén reforçar els mecanismes de prevenció i vigilància per part dels diferents cossos operatius i es trasllada a la població la demanda d’extremar la prudència sobretot a l’entorn d’urbanitzacions, evitant activitats que puguin generar un incendi forestal.