Bon Preu preveu 400 contractacions i invertir més de 60 milions el 2016

0
Bon Preu
EP: Joan Font
Bon Preu
EP: Joan Font

Bon Preu vol arribar als 5.500 treballadors

Grup Bon Preu, propietari de les marques Bonpreu, Esclat i Esclatoil, preveu contractar 400 persones el 2016, de manera que la plantilla total arribaria als 5.500 treballadors, i invertir més de 60 milions en noves obertures, magatzems i programari.

Així ho ha explicat en declaracions als mitjans el president de Grup Bon Preu, Joan Font, que aquest dijous ha participat en una conferència organitzada per Joves Empresaris de Catalunya (Aijec), on ha indicat que, tot i l’alt nivell d’atur, és difícil trobar els perfils adequats.

[quote]”Volem que la gent que funciona no faci rotacions perquè costa molt que agafin la cultura d’empresa”, ha afirmat, i ha assenyalat que el 98% de la plantilla del grup té contracte indefinit[/quote]

El grup ha facturat a la primera meitat del seu exercici econòmic, que va acabar l’agost, 493,4 milions d’euros, fet que suposa un 10,4% més en creixement absolut i un 4,7% més en perímetre constant respecte al mateix període del 2014.

1.000 MILIONS DE FACTURACIÓ

Font ha mantingut les seves previsions de tancar l’exercici amb una inversió superior als 50 milions i prop de 1.000 milions de facturació, cosa que suposaria un creixement de l’11% respecte al 2014: “Bon Preu està anant una mica més bé que el sector i hem notat un creixement del consum des de començament d’any”.

Bon Preu té de 200 punts de venda –comptant supermercats Bonpreu, hipermercats Esclat i les gasolineres Esclatoil–, si bé Font ha lamentat la “lentitud de l’administració, en tots els àmbits” com a principal dificultat per al creixement de la companyia, ja que la burocràcia pot suposar un retard de fins a quatre anys en noves obertures.

Després de tancar la compra d’Intermarché el 2010 i després de preguntar-li per noves adquisicions, el president de Bon Preu ha sostingut que analitza totes les oportunitats que sorgeixen sempre que s’adaptin al model de Bon Preu, ja que descarta, per exemple, models franquiciats.