Bosch respon Colau demanant-li que oblidi el PSC

0
Alfred Bosch ERC
Alfred Bosch (ERC) atenent als mitjans als carrers de Barcelona | Foto: Europa Press

ERC rebutja la proposta d’Ada Colau al considerar governar amb el PSC “fer el mateix amb els de tota la vida”

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat aquest dimecres a l’alcaldessa, Ada Colau, que no governi amb el PSC, perquè representaria tornar al passat, sinó amb “forces transformadores”.

“Tot indica que ja teniu gairebé tancat el pacte per tornar a fer el mateix de sempre amb els de tota la vida. Ara bé, si queda alguna figura per tancar, et demano que ho reconsideris”, ha dit en una carta oberta al diari ARA, després que Colau hagi ofert a Bosch en el mateix diari entrar al seu govern.

“Si no pots o no vols rectificar, crec que tinc l’obligació de dirigir-me a les dones i els homes que et van donar suport al carrer i a les urnes, perquè estic segur que tenen els seus dubtes”, ha dit Bosch, que s’ha dirigit a la que defineix com a gent combativa de BComú i els ha demanat que no abandonin les esperances, en les seves paraules.

Els ha dit que hi ha una alternativa clara a la tornada al passat que creu que representaria governar amb el PSC, i els ha demanat: “Ajudeu-nos a convèncer l’Ada que sí que es pot, que no cal renunciar als ideals més sincers, que el canvi és possible sense cap desengany.”

 

El PSC, el “partit més sota sospita a Barcelona”

“Vaig suggerir trobar una fórmula per esquivar un govern tripartit com els de sempre, i evitar casar-nos amb el PSC (que ha manat 32 anys a la ciutat). Jo creia que era millor buscar un acord entre les forces transformadores que guanyem a les urnes, amb la CUP, vosaltres i nosaltres”, ha destacat.

Ha dit que, tot i això, Colau diu als republicans que “això del PSC ja està cuinat, i que ara ERC ha de pujar al carro i ocupar les cadires que ofereix” l’alcaldessa, una cosa que Bosch critica perquè l’assumpte hauria de versar sobre el model de ciutat i no sobre càrrecs.

Bosch ha avisat que governar amb el PSC implicaria “empassar-se un govern amb el partit més sota sospita de la història de l’Ajuntament i el que representa l”establishment”, una cosa que implicaria una contradicció flagrant, en les seves paraules.

 

“Què estàs fent, Ada?”

“Em dius que per apagar un incendi has de fitxar l’incendiari major? De veritat? No seria més lògic, més coherent, més lleial, ajuntar-nos els que vam emergir demanant una transformació profunda de la ciutat?”, ha qüestionat Bosch, que ha dit que Colau defensa pactar amb el PSC perquè accepta una realitat política que ella pretenia canviar.

“Què estàs fent, Ada? No comparteixo el que fas”, i ha opinat que Colau en realitat no està còmoda amb un soci com el PSC, que representen un model de ciutat i un estil de govern amb el qual ERC va trencar fa prop d’una dècada.