BQ presenta dos nous terminals al MWC 2016

L’empresa espanyola BQ ha presentat els seus dos últims terminals, dissenyats i desenvolupats en territori espanyol, al Mobile World Congres 2016. Es tracten del smartphone Aquaris X5 Plus i de la tauleta Aquaris M10 Ubuntu Edition, que serà el primer dispositiu convergent Ubuntu amb PC.

Aquaris X5 Plus

El nou Aquaris X5 Plus segueix les mateixes línies de disseny que Aquaris X5, encara que suposa un gran salt qualitatiu en l’àmbit de components. Incorpora un processador Qualcomm Snapdragon 652 Octa Core amb una arquitectura dual-channel PoP i una GPU Qualcomm Adreno. En aquesta arquitectura, el xip de memòria s’apila sobre el mateix processador per aconseguir un estalvi significatiu d’espai i permetre que CPU i GPU puguin accedir de forma simultània a la RAM.

Aquaris X5 Plus

El nou dispositiu BQ és el primer de la companyia a incorporar un lector d’empremta, que dotarà al terminal de noves prestacions quant a seguretat, identificació d’usuari o autenticació biomètrica en processos de pagament.

Aquaris X5 Plus compta amb una bateria LiPo de 3100 mAh que ofereix una de les millors relacions dimensions-bateria del mercat. Un rigorós disseny mecànic i una precisa selecció de components contribueixen a l’optimització del consum energètic.

Gràcies a la tecnologia LTPS (Low Temperature Poly-Silicon), la seva pantalla Full HD (1080 x 1920) de 5 polzades ofereix una alta resolució amb un consum d’energia contingut. La pantalla inclou protecció DinorexTM i tecnologia Quantum Color +, que abasta una àmplia gamma de colors de NTSC, oferint un major rang dinàmic. Pel que fa a connectivitat, Aquaris X5 Plus ofereix també connectivitat 4G + i Wi-Fi 5 GHz (802.11ac), a més de NFC i GPS + GLONASS.

Un altre dels principals avenços afecta la càmera posterior, de 16 MP i amb sensor Sony IMX298. Compta amb tecnologia d’enfocament per detecció de fase, PDAF, que fa que l’enfocament automàtic sigui més ràpid i precís. Permet gravar vídeos en 4K i incorpora Dual Tone Flash, que aconsegueix que els tons siguin més naturals. La seva càmera davantera, de 8 MP, incorpora un sensor Sony IMX219. BQ ha redissenyat, a més, la seva aplicació de càmera per millorar les seves funcionalitats.

Aquaris X5 Plus arribarà amb Android 6.0 Marshmallow i estarà disponible en tres colors (Negre / Gris antracita, Blanc / Plata i Blanc / Or rosa).

Aquaris M10 Ubuntu Edition

Aquaris M10 Ubuntu Edition és el primer dispositiu que ofereix una experiència convergent d’Ubuntu amb PC i que és, a més, la primera tauleta del món amb sistema operatiu Ubuntu.

Aquaris M10 Ubuntu Edition

Aquest dispositiu, dissenyat i desenvolupat a Espanya, reforça el compromís de l’empresa amb la diversitat, tant en hardware com en software, i consolida la seva col·laboració amb Canonical, l’empresa darrere d’Ubuntu.

Arriba la convergència Ubuntu amb PC

BQ ha presentat, al costat de Canonical, Aquaris M10 Ubuntu Edition. És la primera tauleta del món amb sistema operatiu Ubuntu i el primer dispositiu que ofereix una experiència convergent d’Ubuntu amb PC, el que permet reproduir l’experiència d’escriptori a dispositius mòbils.

En connectar Aquaris M10 Ubuntu Edition a un teclat i un ratolí, pot utilitzar-se en Mode escriptori, mentre que el Mode tauleta manté la funcionalitat tàctil habitual.

Aquaris M10 Ubuntu Edition

La convergència fa d’aquest dispositiu l’eina més pràctica per al treball perquè combina l’ús del dispositiu mòbil amb un entorn PC. L’opció multi tasca i l’ús de finestres permet utilitzar simultàniament documents, aplicacions i altres funcionalitats, afavorint la productivitat. A més, la interfície del programari s’adapta a la mida de la pantalla, un aspecte clau en l’experiència multi dispositiu.

Pel que fa al hardware, Aquaris M10 Ubuntu Edition compta amb una pantalla Full HD de 10,1 polzades multi tàctil en 10 punts i capacitiva i una bateria de 7280 mAh. Munta un processador MediaTek Quad-core MT8163A fins a 1,5 GHz de freqüència i un processador gràfic MediaTek Mali-T720 MP2 fins a 600 MHz. És, a més, una tauleta lleugera i compacta, amb 8,2 mm de gruix i 470 g de pes.

Aquaris M10 Ubuntu Edition estarà disponible en color negre a la botiga online global de BQ i sortirà a la venda durant el segon trimestre de l’any.