El preparador alemany presenta el Brabus Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Durant els darrers mesos Mercedes-Benz ha renovat profundament el seu armari de SUV’s, adaptant-los als paràmetres i línies actuals de la marca. Entre ells destaca el GLE, de tall més esportiu i el rival directe del BMW X6. Com tots els models de la marca de la estrella, el GLE també disposa de la variant més potent i radical anomenada AMG, però per alguns això és poc. I aquí és on entra Brabus, el mític preparador alemany que basa els seus treballs sobre els Mercedes-Benz. Aprofitant el Saló de Dubai, el preparador ens presenta el Brabus Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé, una bèstia de 850 CV i 1.450 Nm de parell màxim.

Exteriorment aquest Brabus Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé aporta un kit aerodinàmic de carrosseria on trobem un nou faldó davanter, una graella una mica retocada, taloneres exclusives i un difusor posterior més radical. També disposa d’un aleró situat a sobre de la porta del maleter, així com unes enormes llandes de 23 polzades. Manté la suspensió pneumàtica de Mercedes-Benz però millorada i apropant la carrosseria al terra uns 35 mil·límetres més.

Brabus Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé | Diari Català
Brabus 850 6.0 Biturbo 4×4 Coupé

Sens dubte aquest Brabus Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé mostra per fora un aspecte brutal, però el més interessant es troba sota el capó. Allà s’amaga el motor V8 biturbo de 5.5 litres que, gràcies a diferents modificacions de l’ECU, turbos i sistema d’escapament, ascendeix fins els 700 CV de potència i els 960 Nm de parell màxim, amb els quals s’aconsegueix una acceleració de 0 a 100 km/h en 4 segons i una velocitat punta de 300 km/h.

I ara us preguntareu el perquè al principi hem esmentat unes altres xifres de més potència i parell, doncs us ho expliquem; també existeix la variant Brabus 850 6.0 Biturbo 4×4 Coupé que, aquest sí i gràcies al V8 de 6 litres de cilindrada, puja fins els 850 CV i els 1.450 Nm de parell que ajuden a accelerar de 0 a 100 km/h en 3,8 segons i a arribar fins els 320 km/h. Sens dubte xifres que espanten només de veure-les.