El pilot sud-africà guanya la cursa de Moto3 del Gran Premi de Jerez sortint des de l’última posició per culpa d’una sanció

Tot i que en els entrenaments oficials Brad Binder havia aconseguit la segona posició de la graella de sortida del Gran Premi de Jerez, el pilot sud-africà de l’equip oficial KTM sortia des de l’última posició per culpa d’una sanció.

Després dels entrenaments classificatoris, els comissaris revisaven la seva moto i es trobaven que el software de la centraleta no estava homologat. L’equip d’Aki Ajo apel·lava sense sort, i el seu pilot es veia condemnat a iniciar la cursa des del final de la graella (35ª posició).

 

Victòria èpica

Malgrat la sanció, Binder no abaixava els braços i des de l’inici de la cursa marcava un ritme inassolible per la resta de pilots. El sud-africà, que remuntava ràpidament fins a la quarta posició, es deixava anar per una ambició que el permetia agafar el grup capdavanter format per Bulega, Bagnaia i Jorge Navarro. Inconformista, els avançava per vèncer la cursa de manera èpica.

 

Gran Premi del Japó del 1997

Noboru Ueda, pilot japonès de la dècada dels 90 i principis del 2000, va ser el primer a aconseguir una fita com la de Binder. En el Gran Premi del Japó de l’any 1997, Ueda sortia des de la pole position de la cursa dels 125cc, però entrava al box durant la volta d’escalfament per canviar la relació del canvi. El vent era totalment diferent del cap de setmana, i el japonès va llençar una moneda a l’aire que va acabar sortint cara.

Ueda, fins i tot, va jugar-se l’exclusió de la cursa per sortir des del pit-lane amb les llums del semàfor en vermell i per avançar el safety car durant la primera volta. Direcció de cursa, moralment, va decidir no excloure’l i van imposar-li una sanció econòmica que rondava els 900 euros (les 150.000 pessetes de l’època).

En la cursa corrien pilots Jorge Martínez ‘Aspar’, Gary McCoy o un joveníssim Valentino Rossi. L’italià va caure en la penúltima volta, provocant que el grup es trenqués concedint una heroica victòria a Noboru Ueda.