El brexit s’imposaria amb el 53% dels vots segons la darrera enquesta

0
Brexit regne unit david cameron manifestacio
Manifestació en favor de la sortida del Regne Unit de la UE | Foto: Cristopher Furlong (EP)

L’enquesta d’Ipsos MORI situa l’economia com el tema més important per als votants del referèndum del proper dijous

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea, escenari també conegut com a Brexit, s’imposarà com l’opció més votada en el referèndum del 23 de juny amb el suport del 53% dels electors i un avantatge de sis punts percentuals davant de la permanència, segons un sondeig elaborat per Ipsos MORI i publicat aquest dijous pel diari Evening Standard.

L’estudi demoscòpic denota un clar avanç de l’opció Brexit, que augmenta en deu punts percentuals el seu suport i per primera vegada supera el 50% de suports, en detriment de la permanència del Regne Unit en el bloc comunitari.

El diari Evening Standard ha destacat que és la primera ocasió que l’opció de la sortida de la UE se situa com a favorita en el sondeig d’Ipsos MORI des que el primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat el referèndum, el gener del 2013.

El sondeig posa de manifest que l’economia és el tema més important per als votants del referèndum, el que implicaria més suport a la campanya a favor de la sortida de la Unió Europea, liderada per l’exalcalde de Londres Boris Johnson.

L’estudi també assenyala una clara desconfiança en les declaracions dels polítics dels dos bàndols però especialment en les prediccions sobre les conseqüències econòmiques del Brexit realitzades per Cameron i pel ministre de Finances, George Osborne.

Sol el 17% dels consultats creu l’afirmació d’Osborne que les llars britànics perdran 4.300 lliures esterlines i tindran sempre menys recursos si el país surt finalment de la Unió Europea. Un 70% dels entrevistats creuen que aquesta declaració és falsa.