La Comissió Europea respon l’oferiment de la Generalitat convidant-la a “coordinar esforços” amb l’Estat

La Comissió Europea agraeix a Catalunya la disposició a rebre 1.800 refugiats de forma immediata. Ho ha fet per mitjà de Dimitris Avramópulos, comissari d’Interior i Immigració, que ha respost així a una carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar fa un mes anunciant a la UE aquest compromís, que xoca amb els només 18 refugiats que el govern espanyol ha ubicat a l’Estat.

Avramópulos, però, ha convidat Puigdemont a “coordinar els seus esforços” amb el Govern de l’Estat i li ha explicat que és aquest el responsable i qui té les competències en els programes europeus d’acollida. En aquest sentit, el comissari evidencia la falta de compromís dels Estats membres per complir amb el compromís de reubicar 160.000 refugiats arreu de la UE. L’única solució que els 28 han posat en pràctica és la de pagar Turquia per a retornar refugiats. Mesura, per cert, molt criticada per ONGs i l’Agència de l’ONU per Refugiats (ACNUR).

Compromís urgent de l’Estat

Ja fa unes setmanes que el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va anunciar que Espanya rebria de manera “immediata” 450 refugiats, 150 provinents dels campaments grecs com els d’Idomeni, on esperen una solució milers de refugiats sirians i afganesos. Malgrat tot, Espanya només ha reubicat 18 refugiats des de que es va signar el primer compromís el juliol passat i durant tot el 2016 encara no ha rebut cap refugiat.

 

Compartir
Article anterior2.111 km, un Opel Insignia i un dipòsit de combustible
Article següentPuigdemont fa el seu primer viatge oficial a Brussel·les el 30 d’abril
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]