El burlesque català incrementa la seva provocació a Barcelona

0

El Molino acull el VI festival d’aquest ball, variant del Vaudeville

El burlesque és conegut a Barcelona com un xou de ‘varieté que té el seu origen en l’estil clàssic del Vaudeville, origen d’un ball provocador de la cultura dels music-halls d’Estats Units, l’any 1893.

Ara, focalitzant aquest tipus de ball en l’actualitat, el seu aliat per ésser localitzat perfectament a Catalunya, té el famós ‘El Molino, un cafè-concert de Barcelona, dels més reconeguts d’Europa durant bona part del segle XX i del segle XIX.

Aquest lloc acull la nova edició del ‘Burlesque Festival’, de l’1 al 12 de juny de 2016, que omplirà el mític local del Paral·lel de bromes, rialles, provocacions, moviments sensuals i danses exòtiques.

formal bridesmaid dresses
' | EL MOLINO (TWITTER)
Miss Scarlett Martini, convidada del ‘Burlesque Festival’ | EL MOLINO (TWITTER)

L’estrella de l’edició serà Miss Scarlett Martini, que ja es posiciona segona en el rànquing europeu del gènere ballarí i és protagonista del film ‘Burlesque Assassins’, sent experta en l’art de la seducció.

Però no només és coneguda Miss Scarlett Matini a Catalunya en el gènere del burlesque. Al llarg de la història d’aquest gènere a Barcelona hi ha hagut artistes fixos com a mestres de cerimònies, tant a ‘El Molino’ com a la ‘Sala Apolo’. Exemples són l’artista Madame Taboo (l’actriu Itziar Castro), amb els veïnats i la banda de música. Jess Love, Melita Honeycup, Lisa Lottie, o Emma Mylan, també són un llarg etcètera que ja han passat per damunt dels escenaris catalans principals per mostrar el seu art. I que duri.

I és que durarà molt, perquè la festa del burlesque català, ara, està més actiu que mai. Amb aquest festival s’encén la flama de la sensualitat. El programa de convidats pel ‘Burlesque Festival’ es complementa amb les estrelles del planter de ‘El Molino’ com són Lady Molino, Roger Salvany, Juli Bellot, Maite Fernández, Aina Montmartre i Geni Sánchez.

No podia faltar a aquest esdeveniment la musa del Paral·lel, l’amfitriona de la casa, la mítica vedet Merche Mar.