Butrón i Larrañaga campions d’Espanya de Motocròs

0
el català Joan Cros ha pujat al podi en ElitMX1.
El català Joan Cros ha pujat al podi en ElitMX1.
Sortida Superfinal Talavera
Sortida Superfinal Talavera 2015 Foto: L.Llurba

El català Joan Cros ha pujat al podi en ElitMX1.

El Circuit “Cerro Negro” ha acollit aquest cap de setmana la sisena prova del nacional de motocròs.  Amb l’organització del Motoclub de Talavera de la Reina, el traçat del circuit va estar en perfectes condicions durant els entrenaments i les mànegues.

Primerament, dissabte es van realitzar els entrenaments lliures i els cronometrats. A més a més de les dues primeres carreres de MX125 i MX85, amb la victòria de Sergi Notario i d’Eddie Jay Wade, respectivament.

Diumenge però, va ser el moment pel resta de carreres, on es va poder gaudir del gran planter de pilots que tenim aquí a Catalunya i a Espanya.

En la primera de carrera d’Elit MX2, el vigent campió d’Europa d’MX125, Jorge Prado, va sortir perfecte i es va posar en primera posició durant els primers girs, fins que Iker Larrañaga el va passar per guanyar. Així doncs, Jorge va veure la bandera de quadres segon i Jordan Lacan, que dissabte va fer la pole va acabar tercer.

En Elit MX1 José Antonio Butrón va ser primer durant tota la mànega. Francisco Utrilla, que va ser molt ràpid durant tot el cap de setmana, va fer segon i Álvaro Lozano, qui a final de temporada es retira, va ser tercer.

En la Superfinal hi va haver pilots de les dues categories rodant a davant, tot i que Butrón va liderar des de la sortida. El van seguir Jorge Prado, Joan Cros, Francisco Utrilla, Iker Larrañaga, Ander Valentín, Alonso Sánchez, Nil Arcarons i Jordan Lacan, pilots que van donar un gran espectacle al circuit mundialista de Talavear.

Un cop passada la bandera de quadres i amb la suma dels resultats de la primera, Butrón va ser primer, guanyant així el títol, amb Utrilla segon i el català Joan Cros tercer d’ElitMX1. Els catalans Nil Arcarons, Ot Monsonis, Gerard Garcia i Alex Díaz van acabar en cinquena, onzena, dotzena i dinovena posició respectivament.

Tercera posició pel català Joan Cros
Tercera posició pel català Joan Cros

Larrañaga, que també es va proclamar campió, va guanyar per davant de Prado i Lacan en el podi  d’ElitMX2. En aquesta categoria els catalans Cristian Oliva, Simeó Ubach, Francesc Mataró, Oriol Casas, Lluis Riera i Nil Bussot van aconseguir la cinquena, sisena, vuitena, desena, onzena  i tretzena posició respectivament.

La segona mànega d’MX125 va ser molt emocionant i amb molts canvis de posicions. Finalment Joaquín Camacho es va emportar la victòria pujant al graó més alt del podi en les dues carreres. Joel Antón va entrar segon i Oscar Martínez tercer.

En la classificació conjunta de 85 Oriol Oliver, Jay Wade i Gerard Congost van pujar al podi i en 150 ho van fer Yago Martínez , Mack Bouwense i la catalana Jana Sánchez.

L’última prova del nacional de Motocròs d’aquestes categories es celebrarà el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre a Albaida, Valencia.

Podeu veure totes les classificacions aquí.