CaixaImpulse selecciona 15 projectes de biotecnologia

0
caixaimpulse
De dreta a esquerra: Enric Banda, Jaume Giró, Bernat Soria, Anna Veiga, Marcelino Armenter i Carles Trenchs a la presentació dels 15 projectes seleccionats. Imatge de La Caixa.
caixaimpulse
De dreta a esquerra: Enric Banda, Jaume Giró, Bernat Soria, Anna Veiga, Marcelino Armenter i Carles Trenchs a la presentació dels 15 projectes seleccionats. Imatge de La Caixa.

CaixaImpulse primer programa integral a Espanya per a la creació d’empreses biotecnològiques

Un apòsit intel·ligent per al tractament de ferides cròniques, el desenvolupament d’un kit per a la detecció primerenca de la malaltia d’Alzheimer, una eina per al control de la creatinina a casa, un kit de predicció de la resposta en el càncer colorectal metastàtic o medicaments per a trastorns inflamatoris i cardiovasculars són alguns dels projectes seleccionats pel programa CaixaImpulse d’Obra Social La Caixa.

Es tracta del primer programa integral a Espanya per a la creació d’empreses biotecnològiques, i el seu objectiu és impulsar la transformació del coneixement científic en empreses i productes del camp de les ciències de la vida i la salut que generin valor en la societat.

Segons l’informe Innovation Union Scoreboard 2015, Espanya se situa en 19è lloc de la UE en innovació. Compta amb infraestructures capdavanteres, centres de recerca i professionals de primer ordre, però amb una assignatura pendent: la seva valoració i comercialització. Amb la intenció d’ajudar a que la ciència generada al país tingui una aplicació neix el projecte de La Caixa.

El programa  ha seleccionat 15 iniciatives entre les 41 presentades. Els projectes pertanyen a diverses comunitats: Andalusia (1), Catalunya (11), Galícia (1) Madrid (1) i Navarra (1). Totes les propostes s’emmarquen en els àmbits de les ciències de la vida i les ciències mèdiques i de la salut, i pretenen aportar innovacions i productes per tractar patologies.

Les 15 iniciatives seleccionades rebran acompanyament valorat en més de 15.000 euros, consistent en accions de mentoria, formació i assessorament expert; feedback constant sobre el seu projecte per part de la indústria, el mercat i els experts de referència i immersió en la realitat del mercat que els permetrà contrastar la seva proposta de valor de l’actiu, adaptar-la i maximitzar d’aquesta manera les probabilitats d’èxit de la transferència.

Amb aquest projecte es pretén aconseguir la transferència dels resultats de la recerca a la societat. Un projecte del qual tota la societat traurà un benefici.