Els test de pretemporada de MotoGP; tornem a la guerra

Els test MotoGP 2016 començaran a principis de febrer, on els pilots podran rodar als circuits de Sepang, Phillip Island i Losail.

A partir del passat dimarts 1 de desembre es va iniciar el període hivernal de MotoGP en el qual els equips tenen prohibit realitzar tests de cara a la temporada que ve. Tres mesos en els quals el treball passa de la pista a la fàbrica on se seguiran desenvolupant les motos de 2016 amb les informacions obtingudes en els tests realitzats després del GP de València.

Després d’aquest període, l’acció tornarà l’1 de febrer al circuit de Sepang on es realitzaran tres dies de test. La propera parada serà del 17 al 19 de febrer a Phillip Island i els últims test tindran lloc a Losail del 2 al 4 de març, dues setmanes abans del començament de temporada al traçat de Qatar.

Amb Moto2 i Moto3 els pilots tindran menys temps de preparació. Els primers test d’ambdues categories començaran el 2 de març a Jerez, des d’on després de tres dies de proves viatjaran a Qatar per rodar de l’11 al 13 de març.

Un breu però intens període de temps en el qual els pilots hauran d’emprar-se a fons per adaptar-se a la nova electrònica que usaran totes les motos de MotoGP i als també nous pneumàtics Michelin, que tenen el repte d’equiparar-se al bon rendiment mostrat pels Bridgestone aquestes últimes temporades.