Tot apunt per una nova temporada del ERC FIA

El calendari provisional del Campionat d’Europa FIA de Rallyes 2016, ha estat presentat a la Comissió de Ral.lis de la FIA, mantenint el seu format de 10 curses, per limitar els costos dels equips, i que conté alguns dels millors ral·lis d’Europa tant en neu, asfalt o grava i terra.

Eurosport és el promotor de l’ERC i ha creat un altre calendari emocionant de curses que, en comparació de l’any 2015, té un començament de campionat endarrerit i que serà el mes febrer a Letònia i un final de temporada a Xipre al setembre.

El campionat FIA Júnior ERC conservarà les mateixes sis rondes que al 2015.

Campionat ERC - Diari Català
Jari Ketomaa (FIN) Kaj Lindstršm (FIN) Ford Fiesta RRC

La temporada 2016 de l’ERC comença amb el repte del Ral·li Liepāja a Letònia, que se celebrarà entre el 5 i el 7 de febrer als boscos bàltics nevats d’alta velocitat i espectaculars. El primer dels nous ral·lis d’asfalt, segueix en forma, el Ral·li Illes Canàries (11-13 de març), que retorna a l’ERC per primera vegada des de 2013. El següent és un dels esdeveniments més antics del calendari internacional, el Ral·li Circuit d’Irlanda (7-9 d’abril), mentre que del 6 al 8 de maig serà el Ral·li Acròpoli que hauria de ser una prova de terra seca clàssica. La cinquena ronda és un dels ral.lis de terra més espectaculars del món, el SATA Rallye Açores, que té lloc entre el 2 i el 4 de juny.

La segona meitat de l’ERC comença a l’asfalt del Ral·li d’Ypres del 23 al 25 de juny, abans que el campionat vagi a les pistes de terra ultraràpides del Ral·li d’Estònia del 15 al 17 de juliol. El segon nou míting en el campionat serà els dies del 5 al 7 d’agost, a Polònia que allotja el Rajd Rzeszowski, que és una prova d’asfalt emocionant. A continuació el Barum Ral·li Zlín de la República Txeca, acull l’última prova del campionat de l’ERC junior entre el 26 i el 28 d’agost, mentre que la sèrie final de l’ERC té lloc en el Ral·li de Xipre (24 al 25 de setembre).

Campionat ERC - Diari Català
Campionat d’Europa de Rallys 2016

Tots els esdeveniments de l’ERC és duran a terme sobre una distància competitiva d’entre 200 a 230 quilòmetres com a conseqüència de les mesures de reducció de costos.

Jean-Baptiste Llei, coordinador de l’ERC, va dir: “Estem encantats de presentar el nou Campionat d’Europa FIA de Rallyes 2016, i el nou calendari provisional presentat a la Comissió de Rallyes, mantenint els rallyes més emblemàtics de l’ERC amb una cobertura geogràfica total d’Europa, amb un perfecte equilibri en termes de superfícies i de planificació. Amb l’augment de les rondes al calendari WRC, ens ha estat difícil de poder d’organitzar el pròxim campionat mantenint una separació de tres setmanes entre cada esdeveniment, i de quatre a cinc setmanes entre els més llunyans mítings. Com hem fet des de Eurosport Events, que està a càrrec de la promoció de l’ERC, contínuament tractem de mantenir els costos al mínim amb una assistència logística generosa per ajudar als equips que disputin les curses a Canàries, Açores i Xipre”.

Campionat ERC - Diari Català
Rally Sibiu Romania 5720

El Ral·li de Valais, que ha estat el final de l’ERC 2015 a Suïssa, és l’esdeveniment de reserva en 2016.

El calendari provisional del Campionat d’Europa FIA de Rallyes de 2016 es presentarà ara al Consell Mundial del Motor de la FIA per a la seva ratificació definitiva en la seva reunió que se celebrarà a París el 2 de desembre.

El calendari provisional del Campionat d’Europa FIA de Rallyes de 2016 és el següent:

05 a 07 de febrer – Ral·li Liepaja (Letònia, terra/gel/neu) (J)
11 a 13 de març – Ral·li Illes Canàries (asfalt)
07 a 09 d’abril – Ral·li Circuit d’Irlanda (Irlanda del Nord, asfalt) (J)
06 a 08 de Maig – SeaJets Ral·li Acròpoli (Grècia, terra) **
02 a 04 de juny – SATA Rallye Açores (Portugal, terra) (J)
23 a 25 de juny – Kenotek CID LÍNIES Ypres Ral·li (Bèlgica, asfalt) (J)
15 a 17 de juliol – Ral·li d’Estònia (terra) * (J)
05 a 07 d’agost – Rajd Rzeszowski (Polònia, asfalt)
26 a 28 d’agost – Barum Ral·li Zlín Txeca (República Txeca, asfalt) (J)
24 a 25 de setembre – Ral·li de Xipre (terra / asfalt)

Cas de la Reserva:
20 a 22 d’octubre – Ral·li du Valais (Suïssa, asfalt)

(J) Indica ronda FIA Junior Championship ERC
* Subjecte a la signatura de l’acord d’ERC Promotor
** Subjecte a la signatura de l’acordo ERC Promotor i federació local