Califòrnia aprova la llei de mort assistida

0
Jerry Brown
Jerry Brown
Jerry Brown
Jerry Brown

Jerry Brown, ha convertit en llei la mort assistida

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, ha convertit en llei amb la seva signatura el projecte que permet a persones amb una malaltia terminal que posin fi a les seves vides de manera legal. “Vaig reflexionar en el que jo voldria si em trobés enfront de la meva pròpia mort”, ha dit Brown en signar el document.

Tal com recorda la cadena estatunidenca Univision, el projecte de llei va ser aprovat el mes de setembre passat pel Senat de l’Estat, amb 23 vots a favor i 14 en contra. Es tracta del cinquè Estat dels Estats Units amb una llei de mort assistida, després d’Oregon, Vermont, Washington i Montana.

[quote]”No sé què faria si m’estigués morint amb un dolor prolongat i insuportable. Però sí tinc la certesa que serà un alleugeriment poder considerar les opcions que conté aquesta llei”, ha afegit el governador, qui ha justificat la seva decisió afirmant que no negarà aquest dret a altres.[/quote]

Un dels casos més coneguts i polèmics és el de Brittany Maynard, una dona de 29 anys amb càncer cerebral, que va haver de mudar-se a Oregon per posar fi a la seva vida de manera legal.

Els més crítics amb aquesta nova llei afirmen que “legalitza el suïcidi prematur”, tot i que els defensors del text aclareixen que només es podrà aplicar a persones amb una malaltia terminal però amb bona salut mental.