Cameron rellança la seva ofensiva parlamentària per estendre els bombardejos a Síria

El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat aquest dimarts que enviarà una “estratègia global” al Parlament per aconseguir la seva autorització per estendre els bombardejos contra Estat Islàmic al territori sirià.

Presentaré una estratègia global per afrontar Estat Islàmic, amb la nostra visió sobre un Pròxim Orient més estable i pacífic, que –segons la meva opinió– hauria d’incloure l’acció a Síria de la qual hem estat parlant”, ha dit a la Cambra dels Comuns.

Cameron ha esgrimit que els aliats del Regne Unit “ho estan demanant” des de fa temps i que aquesta opció ha agafat més força després dels atemptats perpetrats divendres a la nit a París, que van deixar 129 morts i més de 300 ferits.

En aquesta situació no podem protegir el poble britànic quedant-nos asseguts i desitjant que les coses fossin diferents. Hem d’actuar per mantenir la nostra gent fora de perill, això és el que el Govern farà sempre

Cameron fins i tot ha apuntat com a primer objectiu Raqqa, la capital ‘de facto’ de l’autoproclamat califat de l’organització terrorista, que ha estat bombardejada intensament per la coalició internacional liderada pels Estats Units i per Rússia. “És el cap de la serp”, ha sostingut.

El cap de Govern ha explicat que aquesta “estratègia global” no es limitarà a l’acció militar, sinó que comprendrà “un ampli espectre” que preveu igualment la resposta humanitària i “la derrota a la verinosa narrativa extremista”.

Cameron ja ha demanat el suport dels diputats en 2013 per bombardejar Síria però no ho va aconseguir. Un any després, El Regne Unit es va sumar a l’ofensiva aèria contra els milicians de negre a l’Iraq, amb el suport del Govern d’Haider al-Abadi.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, s’ha mostrat en contra de la política de “disparar per matar” i ha advertit que portarà a un cicle de violència.  “Llavors puc estar d’acord amb les seves paraules al G20: ‘unes quantes bombes i míssils no transformaran la situació'”, ha dit citant Cameron.