El tècnic català no acompanyarà al ‘99’ a Ducati  i a partir de la temporada vinent treballarà amb Maverick Viñales

Ramon Forcada i Jorge Lorenzo separaran els seus camins la temporada vinent. Així ho confirmava l’actual campió del món de MotoGP després de la jornada de tests al Circuit de Barcelona-Catalunya: “De vegades tendim a creure que les persones que treballen amb tu són les millors. Aquí treballen dos mil persones, així que de vegades pot ser cert però d’altres no té gaire sentit. Alguns pilots segueixen la moda que en el seu moment va imposar Rossi, emportant-se tot el seu equip. Per confiança seria positiu, però cal pensar que potser no sempre els teus siguin els millors”.

Lorenzo admetia que “vaig preguntar a l’equip qui volia venir amb mi, però no els vaig voler pressionar perquè sé que a Yamaha es treballa molt bé, compten amb beneficis pels treballadors i estan molt còmodes. A més, formen part de l’equip que ha aconseguit, en els últims anys, els millors resultats de la història”.

El mallorquí reconeixia que “he intentat conservar les màximes persones possibles del meu actual equip, però no ha estat possible. Ducati, per la complexitat de la moto i el mètode de treball, i perquè no vol acomiadar al personal, desitja mantenir el màxim nombre dels seus tècnics”.

FOTO: motogp.com
Jorge Lorenzo i Ramon Forcada, en l’inici de la seva aventura | FOTO: motogp.com

Malgrat que no poder comptar amb Forcada a Ducati és un cop dur, el ‘99’ explicava que “a poc a poc estem formant un gran equip, les peces van encaixant i tindré a Juanito (Llansá) al meu costat com sempre, i segur que l’any vinent el meu box serà  molt competitiu i amb molta experiència”.

El balear, d’aquesta manera, engegarà una nova etapa a Ducati en la qual no comptarà amb el cap de mecànics que l’acompanya des del seu debut a MotoGP a les files de Yamaha (2008).

Malgrat que el ‘99’ ha lluitat amb totes les seves forces per emportar-se el seu equip de treball a la fàbrica de Borgo Panigale, només Juan Llansá, el mecànic que l’acompanya des del seu debut en el campionat del món de motociclisme l’any 2003, farà les maletes per canviar el blau de Yamaha pel vermell de Ducati.

 

Maverick agafa el relleu

Ramon Forcada, nascut a Moià, ha acompanyat Jorge Lorenzo des del seu debut a MotoGP l’any 2008. Junts han celebrat tres títols en la categoria reina (2010, 2012 i 2015), 43 victòries, 102 podis i 37 poles. Ara, amb el mallorquí fet un home, el tècnic català assumirà el repte de polir un diamant anomenat Maverick Viñales.