El Campionat d’Espanya de Motocròs posa punt i final a Albaida (València)

0
sortida MX85-150
Foto L.Llurba
Campionat d’Espanya de Motocròs | Diari Català
Foto L.Llurba

Els campions del Campionat d’Espanya de Motocròs

El Campionat d’Espanya de Motocròs ja té tots les campions d’aquesta temporada 2015. Han sigut set carreres espectaculars disputades en els millors circuits del país. La jornada de dissabte es van dur a terme els entrenaments cronometrats i les primeres mànegues de les categories de MX125 i MX85-150. En aquestes Mario Lucas i Gerard Congost es van endur la victòria.

Ja al diumenge, la categoria que va inaugurar la jornada va ser  ElitMX1, on hi va haver molts inscrits. José Antonio Butrón va ser líder solitari des del començament, mentre que Francisco Utrilla va ser segon després de passar al català Joan Cros.  Aquest, va haver de lluitar fort amb el també català Nil Arcarons i Alonso Sánchez. Els tres van donar un gran espectacle als aficionats que es van desplaçar fins al circuit valencià per veure el desenllaç del Campionat d’Espanya de Motocròs. Finalment amb la bandera de quadres, Nil Arcarons va acabar tercer.

Pel que fa a la carrera d’Elit MX2 Iker Larrañaga va sortir primer on s’hi va estar bastantes voltes fins que Ander Valentín se li va acostar i finalment el va passar guanyant així la mànega. Jordan Lacan va ser tercer.

En la segona carrera de MX85-150 també hi va haver molt espectacle en un circuit on, per cert, diumenge va ploure una mica.  Oriol Oliver, Eddie Jay Wade i Gerard Congost van ser els millors en MX85 mentre que en MX150 Mack Bouwense, Yago Martínez i Alejandro Miguel van ser els més ràpids. Amb aquests resultats, Eric Tomás, es va proclamar campió en 85 i la catalana Jana Sánchez, de 150.

En la segona de MX125 i amb l’absència de Rubén Fernández, Sergi Notario va ser líder durant tota la carrera i finalment va pujar a l’esgraó més alt del podi.  Mario Lucas, va acabar segon i Jordi Sala tercer. Joaquín Camacho, que va finalitzar setè, es va proclamar campió de la categoria.

Pel que fa a la Superfinal, Butrón va tornar a liderar el grup arrancant líder i mantenint-se en primera posició durant tota la cursa. Francisco Utrilla va rodar segon fins que el va adelantar Iker Larrañaga. Per darrera, un grup de pilots de les dues categories van oferir un gran espectacle. Tant Jordan Lacan com Ander Valentín que estaven lluitant per la segona posició en la final d’ElitMX2, van caure i es van haver de retirar de la carrera.

Por categories, en ElitMX1 els pilots més ràpids van ser José Antonio Butrón, Nil Arcarons i Francisco Utrilla, i en ElitMX2 Iker Larrañaga, Francisco Utrilla  i el català, Francesc Mataró.

Així doncs, amb tots els campions, el Campionat d’Espanya de Motocròs posa punt i final a la temporada 2015.

Totes les classificacions aquí