Les fortes pluges han obligat a cancelar la primera etapa

Segurament tots estàveu esperant que això comences de veritat, que la primera etapa dónes el tret de sortida del ral·li raid més dur del món, però haureu de guardar les ganes per demà ja que avui ens hem quedat sense aquesta primera etapa del Dakar 2016.

L’organització del Ral·li Dakar 2016 ha decidit cancel·lar la primera etapa, prevista per a aquest diumenge entre les localitats argentines de Rosario i Vila Carlos Paz, per raons de seguretat a causa de les tempestes i a l’abundant pluja que ha malmès el recorregut de la prova.

El raid, que ahir dissabte va viure la seva etapa pròleg, no podrà començar oficialment encara, tot i que en les últimes hores han millorat les condicions climatològiques a la zona de l’especial. No obstant, la millora ha estat insuficient com per permetre la sortida en el sector cronometrat.

Avui mateix, el conjunt dels participants de motos, 136, i quads, 45, han pres la sortida en direcció a Vila Carlos Paz. En cotxes, han sortit tots menys el participant amb el dorsal 360, implicat en un accident el dissabte. En total, 110 automòbils han recorregut el primer tram d’enllaç, però no podran concloure la prova.

Arran de les precipitacions, algunes zones de l’especial estaven tallades per circuits i cursos d’aigua en formació. El recorregut previst per a cotxes i camions era de 258 quilòmetres, mentre que les motos i els quads haurien d’haver-hi disputat 227 quilòmetres.

Es tracta del segon incident a la prova, després que ahir es produís per part de la pilot xinesa Guo Meiling un atropellament que va deixar vuit espectadors ferits, entre ells tres menors i una dona embarassada.

Així mateix, aquest és el segon cop que es cancel·la una etapa del Dakar des que es disputa a Sud-Amèrica. El primer va ser a la sisena etapa de l’edició del 2012 a causa, també, de les males condicions climatològiques.