Els candidats descansen amb la família el dia de reflexió

0
Debat TV3 26J
Els candidats catalans, amb Mònica Terribas, abans del debat de la setmana passada | Foto: TVC

Els sis candidats catalans a les eleccions d’aquest diumenge expliquen a que dediquen aquesta jornada de reflexió

Els sis principals candidats per Barcelona a les eleccions generals dedicaran la jornada de reflexió d’aquest dissabte a compartir la seva vida privada només amb els íntims, després d’estar 15 dies fent només vida pública: se senten en deute amb les seves famílies i alguns estan disposats fins i tot a deixar-se manar.

Li passa al guanyador de les anteriors eleccions, Xavier Domènech (ECP), que vol i ha de gaudir de la seva parella i també del seu fill, anant a la platja al matí i jugant amb ell tot el dia: “En aquest cas no hi haurà referèndum. Li donarem tot el poder i la sobirania a ell. No serà una sobirania compartida”.

Gabriel Rufián (ERC) renunciarà al republicanisme pel seu fill durant un dia: jugarà amb el seu “únic rei”, tot i que també tindrà tasques antimonàrquiques: ha parlat durant tota la campanya de construir una república independent i aquest dissabte començarà per la de casa seva: ha de muntar una prestatgeria.

El convergent Francesc Homs canviarà l’estratègia política per la privada: “Farem concentració familiar”, diu, i també dedicarà part de la jornada a gaudir de la bicicleta, la seva afició preferida.

El ministre i candidat del PP, Jorge Fernández Díaz, també estarà concentrat a Barcelona, amb la seva dona, fills i néts, perquè diumenge, després de votar, ja haurà de sortir corrent cap a Madrid, on farà de portaveu del seguiment electoral a Ifema al costat de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Els altres dos candidats també estimen els seus però dedicaran part del dia a la ciutat: la socialista Meritxell Batet vol passejar per Barcelona, trobar-se amb amics als quals no ha pogut veure en campanya i descansar després de dues setmanes d’actes i mítings sense interrupció.

I Juan Carlos Girauta (C’s) escoltarà música, descansarà i també passejarà: “Jo normalment, quan vaig a passejar, intento anar pel Barri Gòtic”, ha comentat als periodistes, i es converteix així en l’únic que dóna pistes.