El duel d’aquest diumenge entre el FIATC Joventut i el FC Barcelona Lassa ve marcat per la diferència de pressupost

Tot els valors dels que presumeix el Barça a l’equip de futbol, desapareixen a la secció de bàsquet. La cantera, un pilar fonamental dins la plantilla del primer equip que dirigeix Luis Enrique, és un pilar residual al conjunt de Xavi Pascual. Si l’equip de futbol té actualment fins a 12 jugadors formats a La Masia, l’equip de bàsquet només en té dos: Navarro i Eriksson. Un té 35 anys i l’altre no juga gairebé.

Aquestes dades ja són simptomàtiques. Però s’agreugen més si les comparem amb la Penya, el rival d’aquest diumenge. Els verd-i-negres tenen fins a 5 jugadors del primer equip formats a Badalona (Nacho Llovet, Sergi Vidal, Albert Ventura, Alberto Abalde i Albert Miralles), sis si comptem a Jose Ignacio Nogués, que alterna el filial amb el primer equip. És a dir, la base del club està formada per gent de la casa.

Si comptem a Albert Sàbat, fins a sis jugadors han nascut a Catalunya (Abalde és gallec). Un fet que contrasta amb el Barça, que només té a Navarro i Ribas com a jugadors nascuts aquí (Abrines és de Mallorca). I Ribas, curiosament, es va formar a Badalona.

En definitiva, a més de la diferència de pressupost entre els dos equips, la Penya aposta per la cantera i els jugadors formats per ells mateixos, mentre el Barça porta unes quantes temporades pescant jugadors a base de talonari per construir plantilles guanyadores (o no).

Després no sorprèn, en absolut, si les aficions d’un i altre equip se senten més o menys identificades amb els jugadors que defensen la seva samarreta.